Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Özbekistan'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Serdar Umurzakov ile görüşme yaptı. Yapılan görüşmede iki ülkenin kamu ve özel sektörleri arasındaki çok yönlü iş birliğini genişletmeye ilişkin değerlendirmeler gerçekleştirildi.

SİYASET 28.06.2021, 14:08 29.06.2021, 09:31
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Özbekistan'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Özbekistan Başbakan Yardımcısı Serdar Umurzakov, ikili bir baş başa görüşme yaptı.

Görüşmeye daha sonra Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ile Özbekistan Ticaret ve Dışişleri Bakanlığı heyetleri katıldı.

"Ata yurda hoş geldiniz*

Özbekistan’a gerçekleştirilen ziyaret için Oktay’a teşekkür eden Umurzakov, ‘’Ata yurda hoş geldiniz” dedi.

Göstermiş oldukları misafirpervelikten dolayı Umurzakov’a teşekkürlerini sunan Fuat Oktay ise Özbekistan’da bulundukları andan itibaren kendilerini ana yurtlarında hissettiklerini kaydetti.

Oktay, Özbekistan’da bulunan Türk iş insanlarıyla bir araya geldi

Fuat Oktay, Umurzakov ile iki ülkenin özel ve kamu sektörleri arasındaki çok yönlü iş birliğini genişletme koordinasyon toplantısına katılım gösterdi.

Toplantıda Türk iş insanlarının Özbekistan’a yapmış olduğu yatırımlar ve yeni iş imkanları ele alınırken, katılımcı firmaların ülkedeki iş süreçlerinin hızlandırılması ve iyileştirilmesine dair değerlendirmeler de yapıldı.

Yapılan toplantıda Özbekistanlı bakanlarla Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar da yer aldı.

Yorumlar (0)