Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’u CHP zulmünden 31 Mart’ta kurtarmamız gerekiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen "Yeniden Büyük İstanbul Mitingi"nde halka seslendi. İstanbul’un kadim bir şehir olduğunu belirterek, “İstanbul 8 asır boyunca, milletlerin, fatihlerin, kumandanların rüyasına giren şehirdir ama bu şehri CHP zulmünden 31 Mart’ta kurtarmamız gerekiyor. Bir hafta kaldı, durmayacağız. Gece gündüz demeden, çok çalışacağız” dedi.

SİYASET 24.03.2024, 16:35 Melina Ay
Cumhurbaşkanı Erdoğan:  “İstanbul’u CHP zulmünden 31 Mart’ta kurtarmamız gerekiyor”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti il Başkanlığınca Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen "Yeniden Büyük İstanbul Mitingi"nde halkla bir araya geldi. Konuşmasına başlamadan önce sanatçı Cengiz Kurtoğlu ile "Duyanlara Duymayanlara" isimli şarkıyı seslendirdi.

Şarkı sonlandıktan sonra halka seslenen Erdoğan, İstanbullu’larla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “İstanbul 8 asır boyunca, milletlerin, fatihlerin, kumandanların rüyasına giren şehirdir ama bu şehri CHP zulmünden 31 Mart’ta kurtarmamız gerekiyor. Bir hafta kaldı, durmayacağız. Gece gündüz demeden, çok çalışacağız. Her başlı başına bir şiir olan bu güzel şehirde bugün bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” açıklamasını kaydetti.

“İstanbul’un 5 yıllık fetret devrine son vereceğiz”

Geçen yıl yapılan 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’na milletvekilliğinde yüzde 46 buçuğa yakın, Cumhurbaşkanlığı seçimde ise, yüzde 48’i aşkın destek verdikleri için herkese şükranlarını sunan Erdoğan, “İstanbul’u 31 Mart’ta Muradına kavuşturarak, ‘daha yüksek oranlarda oy’ hedefine kavuşturacağız. ‘Sağlam aday, sağlam adam’ sloganıyla yola çıkarak Murat Kurum’la İstanbul’da yeni bir dönemi başlatacağız. İstanbul’un 5 yıllık fetret devrine son vereceğiz” ifadelerini kullandı.  

“Asıl israfı İmamoğlu yaptı”

Vatandaşlara, ‘Bu kardeşinizi İstanbul’a belediye başkanı yaptığınızda İstanbul neydi? Çöp, çukur ve çamur idi. CHP demek budur.’ İfadelerine yer veren Erdoğan açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Peki, Ekrem denilen arkadaş, burada göreve başladıktan sonra ne değişti? İstanbul’da görev süresince sadece ‘çöp, çukur ve yarı zamanlı mesai’ yaptı. İmamoğlu, şimdilerde baktığımızda israftan bahsediyor. Asıl israfı kendisi yaptı ve ‘akıllı belediyecilik’ diyor, nerede akıllı belediyecilik? Onun yaptığı şey, ‘akılsız belediyecilik’tir. Bu bir hafta boyunca çok çalışacağız ve ‘İstanbul’un Muradını’ gerçekleştireceğiz.”

"21 yılda İstanbul'a 1 trilyon 650 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Geçtiğimiz 21 yılda İstanbul'a 1 trilyon 650 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. 1994'te bu şehrin emanetini devralırken, 2002'de Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstlenirken hangi gayeyle hareket ediyorsak, aynı prensiplere bağlıyız. Onlar ne derse desin biz asla istismar siyaseti yapmadık. Kimlik siyaseti gütmedik. Kimsenin meşrebiyle kökeniyle hayat tarzıyla ilgilenmedik. Sağlıkta, 18 bin 417 yatak kapasiteli hastaneleriyle birlikte 178 adet sağlık tesisini şehrimize ve dünyaya kazandırdık. Şehircilikte, TOKİ vasıtasıyla 228 bin konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 23 bin 866 konutun yapımına devam ediyoruz. Ulaştırmada, İstanbul'da 350 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 794 kilometreye çıkardık" dedi.

“Ankara- İstanbul arası 80 dakikaya düşecek”

İstanbul’daki mevcut metroların tamamının kendilerine ait olduğunun altını çizen Erdoğan, “(Büyük İstanbul Tüneli) 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayacak bu tünel, İstanbul'un ulaşımında ciddi rahatlama sağlayacaktır. Amacımız, İstanbul için hazırladığımız 1100 kilometrelik raylı sistem projelerinin tamamını hayata geçirmektir. Şehrimize, iktidarlarımız ve AK Parti belediyeciliği dönemlerinde 230 kilometre hafif raylı sistem ve metro hattı kazandırdık. Seyahat hızı 350 kilometreyi bulacak, süresi 80 dakika olacak Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin ihalesine bu yıl çıkıyoruz. Uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkıyoruz" diye konuştu.

“İstanbul'un bizi mahcup etmeyeceğine yürekten inanıyorum”

Erdoğan konuşmasının devamında, "Hala kafası karışık, kararını verememiş varsa, eve gidince onları arayınız. Kırgınlık varsa gidereceğiz, kafasında soru işaretleri varsa cevap vereceğiz. Önceki seçimlerde başka adaylara oy verip mevcut yönetimden rahatsız olan kardeşlerimize ulaşacağız. Şehrimizin 5 yılda yaşadığı irtifa kaybını anlatacağız. İstanbul’un 5 sene daha kaybetmeye tahammülünün olmadığını izah edeceğiz, böylece kalbi ve oyu kazanılmadık hiçbir İstanbullu kardeşimizi bırakmayacağız. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, İstanbulluların sağduyusuna güveniyorum. 31 Mart'ta İstanbul'un bizi mahcup etmeyeceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Düzenlenen miting, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin il ve ilçe aday tanıtımları ile son buldu.

Yorumlar (0)