Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz, imanımızla bugünlere geldik” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabul edilen sınır ötesi tezkeresi üzerinden HDP ve CHP’ye yüklendi: “Kılıçdaroğlu’nun nasıl olup da HDP’nin emir eri haline geldiği, tezkere oylamasında aleniyet kazanmıştır.” 

SİYASET 27.10.2021, 13:56 27.10.2021, 14:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz, imanımızla bugünlere geldik” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu. Bütçe teklifi hakkındaki konuşmasıyla açılışı yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Meclis’e sunduğumuz 2022 bütçe teklifi, AK Parti olarak imzamızı attığımız 20’nci tekliftir. Bu teklif de diğerleri gibi geniş zamana yayılan ve büyük emek verilen bir çalışmadır. Bütçe teklifimiz, ülkemizin yol haritası niteliğindedir. 6 Aralık’tan itibaren genel kurulda devreye girecek müzakerelerde değerlendirilmesini bekliyoruz. Toplamda 224 kamu ihalesini kapsayan ödeneklerin dağılımının, milletimizin ihtiyaç ve isteklerini gözeten anlayışla hazırlandığını belirtmek isterim. Bütçe teklifimizde en büyük pay yine eğitimindir. Sosyal yardımlar, bütçenin yüzde 6’lık kısmına denk gelirken savunma, sanayi ve sağlık payları da artırılmıştır.” 

“İhracatımız rekor üstüne rekor kırıyor” 

Erdoğan: “Üretim alanında kapasitemizi sonuna kadar kullanıyoruz. İhracatımızda rekor üstüne rekor kırıyoruz. Yatırımcılarımız, üretim potasını genişletmek için ham madde ve makine arayışında. Nasıl ki bu icraatlarımızı gerçekleştiriyorsak, nasıl ki koronavirüsün üstesinden geldiysek iklim değişikliğinin de üstünden ‘yeşil kalkınma devrimi’ ile geleceğiz. Ülkemize, yeşil iklim fonundan 3 milyar 750 milyon dolarlık kaynak sağlanması konusunda anlaşmaya vardık. Bu kaynağın 66,5 milyon dolarlık kısmı hibe olarak kullanılacak.” 



Kuraklık hakkında 

Erdoğan: “Ülkemizde bir yandan sel ile bir yandan da yangınlarla boğuştuğumuz bir senenin sonunda kuraklıkla karşı karşıyayız. Tarım üretiminin ihtiyacı olan yağışlara henüz kavuşamadık. Dünyadaki genel ekonomik çalkantılar ise tüm ülkeleri, gıda tedariki konusunda endişeye sevk ediyor. Bu durum da küresel düzeyde gıda fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor. Ülke olarak tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Çiftçilerimizi en güçlü şekilde destekliyoruz. Toprak verimliliğini artıracak sulama sistemlerini yaygınlaştırıyoruz. AK Parti hükümeti döneminde 20 milyon hektar alanı sulamaya açarak senede 60 milyar TL’lik zirai gelir artışı sağladığımızı belirtmek isterim. Özellikle kuraklıkla birlikte çiftçilerimizin yaşadığı sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Salgın, lojistik ve küresel üretimle birlikte tarım sektöründe de sorunlara yol açtı. Girdi maliyetindeki artışları üreticilerimize en az şekilde yansıtmak için çabalıyoruz. Fakat dünya genelinde bu dalgalanma, bir müddet daha sürecek. Bizim açıkladığımız alım fiyatları ise en yüksek seviyededir.” 

“Biz imanımızla ve azmimizle bugünlere geldik” 

Erdoğan: “Gazi Meclisimizde hayata geçirdiğimiz her faaliyet hem demokrasimizin hem de milletimizin güçlenmesi ve vatandaşlarımızın geleceğe umutla bakması içindir. Milletvekillerimizin üzerindeki yükün ağırlığının farkındayız. Her bir parlamenter sistemde milleti temsil etmenin şerefi, hiçbir şeyle örtüşemez. Siyasetini belirli bir çıtaya yükseltmiş milletvekili, emeğinin karşılığını da sandıkta alacaktır. AK Parti, kurulduğu günden bu yana siyasetini bu anlayış çerçevesinde gerçekleştirmiştir. Parti olarak katıldığımız her belediye başkanlığı ve milletvekilliği seçimini başarılı şekilde sonlandırmayı ve ipi göğüslemeyi başardık. Bu başarı zinciri elbette ki kendi kendine ortaya çıkmadı. Yönetimde zorlu mücadeleler verilirken sahada da milletimizin bağımsızlığı için en önde yer aldık. İlk günden beri yakaladığımız başarımızın tek formülü ise Allah’ın ipine sarılmak oldu. Biz, azmimiz ve imanımızla bugünlere geldik. Şu anda da karşımıza çıkan her engeli aşıyor ve her tuzağı geride bırakıyorsak bunda en büyük destekçimiz milletimizdir. Ülkemizin çehresini değiştirdik; demokrasi ve ekonomide ülkemizi yükselen değer haline getirdik. Kazandırdığımız eserler ve hizmetlerimiz sayesinde halkımız geleceğe güvenle bakmaya başladı.” 



“Gözü dönmüş bir ekiple karşı karşıyayız” 

Erdoğan: “Ülkemizdeki husumetle beslenen, terör örgütleri ve şer çeteleriyle çalışan, gözü dönmüş bir ekiple karşı karşıyayız. Devlet battı ve ülke çöktü edebiyatı yapıyorlar. Kafasının ve kalbinin pusulası kendi ülkesini göstermeyen bu kişilerin, milletin asil evlatlarıyla arasındaki mücadele hiç bitmedi ve bundan sonra da bitmeyecek. Biz düşmanımızı fiziki olarak bu topraklardan attık ama geride bıraktığı zihniyetten kurtulamadık. Ülkemize yönelik her saldırının gönüllü fedaisi olmayı varlık amacı görenlere de en güzel cevabı zamanında Mehmet Akif vermiştir. Umutsuzluk ve kötümserlik yerine çalışkanlığı ve azmi esas almayı yolumuz bileceğiz ve devam edeceğiz.” 

Sınır ötesi tezkeresi hakkında 

Erdoğan: “Türkiye’nin, Suriye ve Irak’ta sınır ötesi operasyonlar yapabilmesi için Cumhurbaşkanı tarafından yetki verilmesi hakkındaki tezkere, dünkü oylama ile 2 sene daha uzatıldı. Bu, rutin bir uygulamadır. Son 71 senede 76 tezkere oy çokluğuyla ya da oy birliğiyle kabul edilmiştir. Bu tezkerenin amacı da sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör koridoruna izin vermemektir. HDP yöneticileri, CHP’ye zamanında bir çağrı yaptı. HDP, ittifakın içerisinde yer alması için CHP’nin bu tezkereye destek olmaması gerektiğini belirtmişti. Yani CHP resmen tehdit edildi. Onurlu bir lider de çıkıp ‘Siz kim oluyorsunuz?’ diyerek HDP’ye tepki göstermedi. Biz bugüne kadar nasıl ki ipleri CHP’ye ya da bazılarının eline vermediysek bundan sonra da bu şekilde olacak. Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız. Ülkemizin Suriye’den dışlanması amacıyla ne kadar argüman ürettilerse hepsini soru halinde önümüze koydular. Hiç şüphesiz ki burada önemli olan CHP’nin, terör örgütü HDP’nin oyuncağı haline gelmesi ve ona biat etmesi. Allah, CHP’ye gönül veren vatandaşlarımıza sabır versin. İP ise dünkü oylamada tezkereye evet oyu vererek ittifaktan farklı bir yol izledi. Bu sonucu memnuniyetle karşıladık.” 



10 büyükelçi açıklaması 

Erdoğan: “Bir grup büyükelçi geçtiğimiz günlerde yürürlükte olan bir davaya ilişkin hadsiz açıklamalarda bulundu. Onlara karşı sergilediğimiz onurlu çıkış ise Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etti. Kaset kumpasıyla genel başlan olan ve partisindeki hırsızlık, taciz ve tecavüz olaylarını bir türlü engelleyemeyen Kılıçdaroğlu’nun, böyle bir haysiyetli duruşun yanında olmasını zaten beklemiyorduk. Büyükelçilerin yargı kurumlarına ve ülkemize yönelik ağır hakaret olarak görülen açıklamaları ile kimin nerede durduğu belli olmuş oldu. Kılıçdaroğlu, eskiden beri alışkanlık edindiği kamu görevlilerini yönelik saldırılarını ise bu olaydan sonra artırmış durumda. Kendisi hakime, savcıya, askere, polise, öğretmene, sanayiciye ve esnafa yani herkesi hedef alan davranışlarına devam etmekte ve tek parti faşizmini geri getirme çabası içindedir.” 

Azerbaycan ve Eskişehir temasları hakkında 

Erdoğan: “İnancım odur ki 2023, Bay Kemal’in yeni bir ders aldığı sene olacak. Çok çalışacağız, bunun için gayret edeceğiz. Bu hafta Eskişehir’de güzel açılışlarımız oldu. Toplu açılış töreninde 158 fabrika açılışı yaptık. Kadın kollarımızın kültür merkezinde de güzel bir merasim yapıldı. Bununla birlikte Eskişehir programını tamamladık. Dün de Azerbaycan’daydık. Fuzuli’de yapılan havaalanının açılışını gerçekleştirdik. Akıllı tarımla atılan adımları yerinde inceledik. Azerbaycan'da farklı gelişmeler var. Fuzuli’den İstanbul’a direkt hareket sağlanacak. Şu anda çalışmalar sürüyor.” 

Yorumlar (0)