CHP'den Ermenistan saldırısına kınama mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınadıklarını kaydetti. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi'nin resmi sosyal medya hesabından da saldırıya ilişkin kınama ve şehit olan Azerbaycan askerleri için başsağlığı mesajı yayınlandı.

SİYASET 27.09.2020, 19:31 27.09.2020, 19:38
CHP'den Ermenistan saldırısına kınama mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Azerbaycan'a uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Ermenistan'ın gerçekleştirdiği saldırıya dair yazılı bir açıklama yaptı.

Çeviköz yapmış olduğu açıklamada, Ermenistan'ın sabaha karşı gerçekleştirmiş olduğu saldırıyı büyük bir üzüntü ve endişe ile öğrendiklerini kaydetti.

"Saldırıyı kınıyoruz"

Çeviköz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ermenistan'ın uluslararası hukuka aykırı olarak gerçekleştirdiği ateşkes ihlali ve sivillerin can kaybı ve yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 

CHP'nin her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğunu bir defa daha ifade etmek istiyoruz. Türkiye, uluslararası toplum başta olmak üzere Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı Minsk Grubu'na daha çok can kaybına yol açılmadan harekete geçmeyi ve sorunun barışcıl şekillerde çözülmesine mutlaka destek olması yönünde çağrıda bulunuyoruz."

(Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz)

"Başsağlığı diliyoruz"

Senelerdir çözüm bulunamayan Yukarı Karabağ sorunun savaşla çözülmesinin olanağının olmadığını söyleyen Çeviköz, barışın sağlanması amacıyla öncelikle Ermenistan'ın işgal altında tutmuş olduğu Azerbaycan topraklarından askerlerini çekmesi gerektiğini kaydetti.

Çeviköz açıklamasını, "CHP olarak şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize rahmet, Azerbaycan halkına ise başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleriyle sonlandırdı.

CHP resmi hesabından da saldırı için kınama

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi sosyal medya hesabından da Ermenistan tarafından uluslararası hukuka aykırı olarak yapılan ateşkes ihlali ve sivillerin hayatını kaybetmesine sebep olan saldırının kınandığını, şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize rahmet, Azerbaycan halkına ise başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendiği kaydedilmişti.

Yorumlar (1)
Elif Yağmur 4 yıl önce
CHP genel başkan yardımcısı Ünal çaviköz de, "maalesef Türkiye'nin Azerbaycan'a silah ve cihatçı gruplar gönderdiğine dair haberler geliyor" diye açıklama yaptı onuda yazsanıza