CHP'li Tanju Özcan: Erdoğan'ın heykelini dikeceğiz

Cumhurbaşkanı Seçimi'nden önce Erdoğan'ın kazanıp kazanmayacağıyla ilgili iddiaya giren CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Söz verdik bir kere, yapacağız. Sayın Erdoğan'ın heykelini dikeceğiz." dedi.

SİYASET 03.06.2023, 00:13 03.06.2023, 00:27 Hakan Öksüz
CHP'li Tanju Özcan: Erdoğan'ın heykelini dikeceğiz

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisinin haziran ayı birinci birleşimini açtı. Açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Seçimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Özcan, "Kıl payı da olsa seçimi kazanan Sayın Erdoğan'ı kutlarım." dedi.

AK Parti ve MHP Belediye meclis üyeleri, mayıs ayında yapılan meclis toplantısında Tanju Özcan'ın söylediği bir sözü hatırlattı. Özcan'ın, "Erdoğan kazanırsa heykelini dikeceğiz. Heykelin nereye dikileceğinin belirlenmesini gündem maddeleri arasına ekleyelim." şeklindeki sözünü hatırlatan üyeler, bunun yapılıp yapılmayacağını sordu.

"Dörtdivan ilçesine dikelim"

Sözünden dönmeyeceğini kaydeden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Heykelini dikeceğiz, sözümüz söz. Sayın Erdoğan'ın Bolu'da en fazla oy aldığı ilçe Dörtdivan. Orada yüzde 90 Erdoğan'a oy verdiler. Köroğlu Dağları da görünüyor. Oraya dikmek iyi olur. Heykelin şekline de karar veririz. İlla Bolu olsun diyorsanız Civril de olur ama orası biraz çukur kalıyor. Ben de bozkurt heykeli dikmeyi düşünüyordum. Dörtdivan Belediyesi dönüş yapacak bize." ifadelerini kullandı.

MHP'li Necdet Çakır: "Bozkurt heykelini de yanına dikelim"

Tanju Özcan'ın bozkurt heykelinden bahsetmesinin üzerine söz alan MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Necdet Çakır, "Cumhurbaşkanımızın heykelinin yanına onu da dikelim. Belediyemiz, maddi zorluklar çekiyor. Yere siz karar verin. İl başkanımız İlhan Bey, masrafları üstlenecek. Belediyeye yük olmayacak bu durum." dedi.

Özcan: "Erdoğan heykeli bizde"

Erdoğan heykelini kendilerinin yapacağını belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Sözü bir kere verdik, onu başkasına yaptırmayız. Yeri belirledikten sonra sözü tutacağız, harekete geçeceğiz." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)