CHP'de tecavüz ve taciz skandallarında yeni gelişmeler...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve il yönetiminin Maltepe, Ümraniye, Avcılar, Sultangazi ve son olarak Esenler'de CHP'li kadınların darp, tecavüz ve taciz edilmesine göz yumduğu ve örtbas etmeye çalıştığının ortaya çıkması, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü toplantıda dile getirmesi, gündemin ana konusunun "CHP'deki tecavüzler" olmasına neden oldu.

SİYASET 04.12.2020, 13:57
CHP'de tecavüz ve taciz skandallarında yeni gelişmeler...

CHP Avcılar İlçe Başkanlığı eski üyesi Özlem H, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcıları Özgür A. ve Yasin I.'nın farklı tarihlerde çok ağır ahlaksız tekliflerinde bulunduğunu Türkiye gazetesine anlatmış ve Canan Kaftancıoğlu başta olmak üzere tüm yetkililere durumu ilettiğini, partizanlık yaparak tacizlerin üstünü örttüklerini söylemişti. Günlerdir konuşulan skandal taciz olayı ile ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı.

Dava açacak

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür A, "aile saadetini bozma" suçlamasıyla Özlem H. hakkında dava açmaya hazırlandığını öğrenen Özlem H. duruma tepki göstererek, "Hem suçlular, hem güçlüler" dedi. Özlem H, "Yalan ve iftiralarla itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Hem taciz ediyorlar hem de dava açmayı planlıyorlar." ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş'tan Canan Kaftancıoğlu'na: Yavşakça...

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun "şov yapmak" ile suçladığı CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, televizyon programında “Yavşakça bir ilişkiyi deşifre ettim” diyerek, Pendik ilçe teşkilatında da tecavüz vakası yaşandığını kaydederek, İstanbul’daki tecavüz ve tacizlerle ilgili olarak hazırlanan dosyanın Kemal Kılıçdaroğlu’na verildiğini açıkladı.

Esenler'deki tecavüzler de deşifre edildi

Diğer taraftan CHP Esenler eski ilçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Koç da dün tecavüz ve taciz skandallarını bir bir ifşa etti.

Tecavüz olaylarını parti makamlarına ilettiğini fakat gereğinin yapılmak yerine örtbas edildiğini kaydeden Hüseyin Koç, CHP’nin bugünkü yönetiminden tiksindiğini ve partiden istifa ettiğini açıkladı.

U.K. hakkında 24,5 yıl istendi

Son dakika gelişmesi olarak darp, hürriyetten yoksun kılma ve tecavüz suçundan tutuklanan eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K. hakkında hazırlanan iddianamede 24,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

U.K. isimli ilçe başkanının sosyal medya hesabında mor çerçeve kullandığı, kadın eylemlerine katıldığı, tecavüzün insanlık suçu olduğu gibi söylemlerde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Sosyal medyada gündem "CHP'deki tecavüzler"

Dün sosyal medyada ana gündem konusu da CHP'deki tecavüzler ve tacizler idi.

Tecavüzcü Coşkun'u ve Nuri Alço'yu parti yönetimine önerenlerden CHP'deki tecavüz vaka sayılarına dair günlük tablo yayınlayanlara, CHP'li kadınlara imdat butonu tavsiye edenlerden Türk filmlerindeki tecavüz sahnelerinde kullanılan müziklerin CHP'nin seçim şarkısı olmasını isteyenlere kadar binlerce tweet atıldı.

Yorumlar (0)