Erdoğan: CHP "kadın" hakkında konuşamaz!

Son günlerde CHP'de yaşanan tecavüz, darp ve tacizlerle ilgili konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve yönetiminin bu tecavüzleri örtbas ettiğini, CHP'nin kadın haklarından bahsedemeyeceğini söyledi.

SİYASET 03.12.2020, 15:38
Erdoğan: CHP "kadın" hakkında konuşamaz!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisine ait Genel Merkez binasında Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 86. yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

"Türkiye'deki tüm kadınlara ve CHP'li hanım kardeşlerimize sesleniyorum" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki tecavüz ve taciz furyası karşısında sessiz kalan, dahası üzerini örtmeye çalışan, önüne gelen herkese hakaret eden Kemal Kılıçdaroğlu'na ve yönetimine ilk fırsatta hiçbir zaman unutamayacakları nitelikte ders vermeleri çağrısında bulundu.

Dağa kaçırılan kızlar

Aileye yönelik her türlü tehdidi ve saldırıyı, doğrudan Türkiye'nin varlığına yapılmış kabul ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin şiddet gören kadınları nasıl koruyorsa, terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan kızları da korumak zorunda olduklarını ifade etti.

"Kimse kimsenin mülkü değildir" diyen Erdoğan, kadının da kimsenin mülkü olmadığını ve layüsel muamelelere maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu kaydederek, tacize uğrayan kadınları korudukları gibi, kıyafeti ve inancı sebebiyle ayrımcılığa maruz kalan kadınları korumanın da görevleri olduğunu dile getirdi.

CHP'de yaşanan tecavüz olayları

İster siyasetçi olsun ister terörist olsun, kadına ait hakları hedef alan kim olursa karşılarına dikilmenin insan adına boyun borcu olduğunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, CHP'de yaşanan ve kendi mensuplarını dahi isyan ettiren tecavüz ve tacizlere ses çıkarmayan hatta örtbas eden zihniyetin kadın hakları üzerine söyleyebilecek hiçbir sözünün olamayacağının altını çizdi.

CHP'li belediye başkanlarının ve belediye başkan yardımcılarının alçak eylemlerinin ve aşağılık kabahatlerinin örtülebilmesi için CHP yönetiminin 40 takla attığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Senin ahlaksızın kötü benim ahlaksızım iyi, senin tecavüzcün kötü benim tecavüzcüm iyi yaklaşımı ne kadar iğrenç bir anlayıştır" dedi.

Türk ordusuna hakaret!

Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, "Senin milletvekilin (Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır) askerime hakaret edecek ama senden bununla ilgili açıklama gelmeyecek. Bu millet seni hiçbir zaman affetmeyecek." dedi.

Hakaret edilen kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun her mensubunun birer Mehmetçik olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz Mehmetçiğimizi sizlere yedirmeyiz ve yedirtmeyeceğiz." diyerek, içlerindeki kepazelik ve rezilliklere bakmadan gelene gidene çamur atmayı siyaset kılıfı ile örtmeye kalkan CHP'nin maskesini düşüreceklerini ifade etti.

Tank Palet Fabrikası

Tank Paleti Fabrikası ile ilgili tüm ayrıntıları belgeleriyle ortaya koydukları hâlde CHP'nin hâlâ "Katar" diyerek iftira attığını belirten Erdoğan, CHP'ye buradan ekmek çıkmayacağını, boşuna konuştuklarını dile getirdi.

İstanbul Sözleşmesi

Türklerin inancı ve kültürüyle ilgisi olmayan bazı yanlış uygulama ve adetleri, aile müessesesini yıkmak amacıyla kullanmaya çalışanların sinsi oyunlarına gelmeyeceklerini de vurgulayan Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere, bu çerçevedeki tartışmaların "işin özünden ziyade" hala devam eden "yanlış uygulamalar" ile ilgili olduğunu düşündüğünü, kimi hataları düzeltirken kimi hatalara neden olacak savrulmalara da meydan vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Çirkin tweetler

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, CHP'deki tecavüzlere dikkat çekmiş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Barış Yarkadaş'ı "şov yapmak" ile suçlamıştı. 

CHP ve destekçi gazetecilerden de şaşırtan açıklamalar gelmişti.

Yorumlar (0)