‘Hayalimdeki Sahneler’ dünyayı fethedecek!

Sanatçı ve yönetmen Metin Akdemir’in hayata geçirdiği “Hayalimdeki Sahneler” belgeseli, yurt dışı festival yolculuğuna başlıyor. Film uluslararası prömiyerini, Amsterdam’da düzenlenen Kuir ve Göçmen Filmleri Festivali’nde gerçekleştirecek.

KÜLTÜR-SANAT 04.12.2020, 14:09 04.12.2020, 14:13
‘Hayalimdeki Sahneler’ dünyayı fethedecek!

Yavuz Özkan’ın filmi “İki Kadın” ve Atıf Yılmaz’ın filmi “Dul Bir Kadın” ile “Kadının Adı Yok” filmlerini baz alarak, Türk sinemasındaki ‘kuir arzu’ temsillerini baz alan “Hayalimdeki Sahneler” filmi, yurt dışı festivalleriyle yolculuğuna başlıyor. Yönetmenliğini Metin Akdemir’in üstlendiği film, uluslararası dünya prömiyerini Amsterdam’da düzenlenen “Kuir ve Göçmen Filmleri Festivali” nde yapıyor.
 



Bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenecek “Kuir ve Göçmen Filmleri Festivali” kapsamında “Hayalimdeki Sahneler” filmi, 5 Aralık’ta gösterilecek. Filmin gösteriminden sonra Akdemir ile yapılacak söyleşiyle devam edecek olan festivalde film gösterimleri sürecek. Hemen ardından 3 – 6 Aralık’ta Belgrad’da düzenlenen “Merlinka Festivali” de de gösterilecek olan film, Batı Balkanlar ve Türkiye için LGBTİ Hakları Derneği’nin ERA Ödülü için yarışıyor. Daha sonra ise “Hayalimdeki Sahneler”I 5-6 Aralık’ta Yunanistan’da düzenlenen “Aphrodite Kuir-Feminist Film Festivali” kapsamında gösterilecek.

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini gerçekleştiren film, 39. İstanbul Film Festivali’nde de yarışmıştı.
 


 

‘Hayalimdeki Sahneler’, desteklerle hayata geçirildi


 “Hayalimdeki Sahneler”i Metin Akdemir, 2013 yılında kuir aktivist ve sanatçı Boysan Yakar ile birilikte çalışmaya başlamıştı. Ancak 2015’te Boysan Yakar hayatını kaybedince askıda kalmıştı. Daha sonra Boysan Yakar’ın anısına çalışmalarına tekrar başlanan film; Sansürsüz Sinema, !f İstanbul Yapım Lab Pitching Platformu ve Fongogo'dan destek almıştı. 


Emre Kaya ve İrem Akbal’un yapımcılığını üstlendiği filmde; Su İnce, Ece Z. Taşkın, Bulut Sezer, Nihal Albayrak, Gizem Tileylioğlu, Derin Çankaya ve Özgür Biber rol alıyor. Ayrıca Deniz Türkali, Hale Soygazi, Nur Sürer, Serap Aksoy gibi efsane oyuncuların yanı sıra sinema yazarı Engin Ertan ve akademisyenler Özlem Güçlü ve Umut Tümay Arslan da yorumlarıyla filme konuk oluyorlar.
 


 

Yorumlar (0)