Çelik: Antidemokratik hevesler içinde olanlar var 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Demokrat Parti'nin iktidara gelişinin 70. yılı nedeniyle bir açıklama yaptı. Çelik, "Türkiye'de hala antidemokratik hevesler içinde olanlar var" dedi, bunlara karşı mücadelenin devam ettiğini söyledi.

SİYASET 14.05.2020, 20:26 Hanife
Çelik: Antidemokratik hevesler içinde olanlar var 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  Twitter'dan, Demokrat Parti'nin iktidara gelişinin 70'inci yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs 1950'de "Yeter söz milletindir" iradesiyle başlayan demokratikleşme çizgisinin, "Söz ve karar milletindir" diye devam ettiğini vurgulayan Çelik, millet adına çıkılan yolda şehit olan Başbakan Adnan Menderes ve şehit bakanları rahmetle andı.

“Hala antidemokratik hevesler içinde olanlar var.”

Çelik, milletin iradesini koruma mücadelesinin dünya demokrasi tarihinin en önemli mücadelelerinden biri olduğuna dikkati çekerek, "Hala antidemokratik hevesler içinde olanlar var. Bunlara karşı mücadele sürüyor. Seçilmiş iktidara ve millet iradesine karşı antidemokratik hevesleri olanlar bugün daha sinsi. Demokratik söylemin altına gizlenmiş vesayet anlayışı ile daha sinsi yollarla hareket ediyorlar. Artık vesayetçi heveslerini demokratik söylemlerin altına saklıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

“Memleketin bir darbe gündemi yok”

Çelik "Memleketin bir darbe gündemi yok ama bu siyasi kesimlerin darbecilikten başka gündemleri yok" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)