Bülent Arınç'tan AK Partili isme sert tepki! '2 kilo et kaç para sen biliyor musun?'

Son günlerde yaptığı açıklamalarla gündem olan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, bu defa ise zamları ve hayat pahalılığını küçümseyen açıklamalar yapan AK Partili isimleri hedef aldı. Arınç, "Yani 2 kilo et yiyeceğime yarım kilo yerim diye göğsünü gere gere dolaşıyor. 2 kilo et kaç para sen biliyor musun? 300 TL. Bu parayı kim verecek?" açıklamasını yaptı.

SİYASET 18.04.2022, 08:43
Bülent Arınç'tan AK Partili isme sert tepki! '2 kilo et kaç para sen biliyor musun?'

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Partisiyle ilgili sık sık yapmış olduğu eleştirilerle gündem olan Arınç, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a yönelik de çarpıcı açıklamalar yaptı.

“Tayyip Bey’e sevgi sürüyor ama zayıflamış durumda”

Bülent Arınç, 20 yıldır iktidarda bulunmalarına ilişkin şunları söyledi:

"Halk memnun olduğu dönemde bizi 20 yıl iktidarda tuttu. Yine memnun olması halinde emin olun kesinlikle biz gideriz. Halk bazen memnun olup olmadığını 5 senede bir bazen 3,5 yılda bir sandıkta gösterir. Ben daima zaferler gördüm. Fakat siyaseti bıraktığım 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti biraz sendeledi. O da Allah'ın bize bir uyarısı. 69 seçimlerinden bu yana bu işlerin içerisinde yer alıyorum. Erbakan Hoca'nın seçimleri döneminde Konya'da propaganda yapmış biriyim. Hoca'ya 40 bin kişi nasıl oy verdi bunu biliyorum, kimse boşuna vermedi. 'Bu adamda iş var' diye düşündü. Hem dindar hem profesör, hem akıllı, bizim istediğimiz bu. Bunu, Erbakan Hoca'da buldular. 3 milletvekili çıkaracak oy aldı. Ardından onun partisine 9 milletvekili verdi. Güvendi… Son olarak AK Parti geldi. Benim ismim Doğrucu Davut. 9 köyden kovdular, şimdilik 10'uncu köye sığındık. Fakat geçenlerde bir söz buldum. 'Söylediğin şey doğru olsun, geri kalanı 9 köyün işi' diyor. Şu anda Tayyip Beye sevgi ve güven sürüyor fakat zayıflamış olarak sürüyor. Bu zayıflamaya son vermek lazım."

AK Partililerin hayat pahalılığı sözlerine tepki: “Kim verecek bu parayı”

Hayat pahalılığını ve zamları küçümseyen açıklamalar yapan AK Partili yetkilileri de eleştiren Arınç, şunları aktardı;

"Grup başkanvekilimiz yanlış bir hesap yaptı. Sonra düzeltti mi bilmiyorum, yüzde 7'yi yüzde 700 gibi ifade eden bir hesaba düştü. Biraz da komik oldu. Dikkatsizliğine vermek gerek yoksa çok iyi biridir. Konya'dan da bir milletvekili ise 'minicik zamlar, bundan şikayet etmeye gerek yok' açıklamasını yaptı. Bu sözler, insanları yaralıyor haberiniz olsun. Yani 2 kilo et yemek yerine yarım kilo yerim diyerek göğsünü gererek dolaşıyor. 2 kilo et kaç para sen biliyor musun? 300 TL. Bu parayı kim verecek?”

Yorumlar (0)