Bir ittifak daha dağıldı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin ittifaktan ayrıldığını ifade eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Çok büyük yanlış yaptı” şeklinde tepki gösterdi.

SİYASET 05.03.2023, 11:06 05.03.2023, 11:48
Bir ittifak daha dağıldı

Son günlerde Türkiye siyasetinde hareketli zamanlar yaşanıyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Altılı Masa’dan kalması sonrasında bir ittifaktan daha dağılma haberi geldi. Memleket Partisi ile Zafer Partisi tarafından kurulacak olan ittifak oluşturulmadan dağılma kararı aldı.

"Böyle bir tepki verebileceğini tahmin ettim"

Bir televizyon kanalında açıklamada bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Muharrem İnce'nin oluşturulacak ittifaktan ayrıldığını dile getirdi. Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık çağrısında bulunması sebebiyle İnce'nin bu şekilde bir hamle geldiğini ifade etti.

Muharrem İnce’nin tepkisini değerlendiren Özdağ, “O kendisini bir aday olarak düşünüyor. Ancak vatandaşlar çoğunlukla Mansur Yavaş adını dile getiriyor. Mansur Yavaş'a bir çağrıda bulunduğum zaman Muharrem İnce'nin bu şekilde bir tepki verebileceğini düşünmüştüm.” dedi.

“Yanlış yaptı”

Verdiği karar sebebiyle İnce’ye tepki gösteren Özdağ, “Büyük bir yanlış yaptı. Oldukça büyük bir yanlış. Tabi bu onun takdiridir, saygı gösteriyoruz. Siyaset millete ve devlete hizmet verme yeridir. Bazı kişilerin siyasi kariyerini oluşturma ve egolarını tatmin etme alanı değildir” dedi.

“Benim belediyede işim yok”

Daha öncesinde bir televizyon kanalında açıklamada bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce şu ifadelerde bulunmuştu: “Ben bir partinin genel başkanıyım. Sayın Özdağ’da aynı şekilde. Mansur Yavaş'ta farklı bir partinin belediye başkanı olarak görev yapıyor. Ben bu durumu bir siyasi nezaketsizlik şeklinde görüyorum. Bu doğru değil. Sen bu partiyi neden oluşturdun o zaman? Kendisi bizi belediye önüne çağırıyor. Benim belediyelerde bir işim yok.”

Yorumlar (0)