BBP'den HDP'ye tepki: Hadlerini bildiririz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, partisinin Genel Başkanı Mustafa Destici’ye mecliste söz vermeyen TBMM Başkan Vekili HDP'li Mithat Sancar'a sert tepki gösterdi.

SİYASET 17.10.2019, 16:38 17.10.2019, 16:48
BBP'den HDP'ye tepki: Hadlerini bildiririz

İl Başkanı Bulut konuya ilişkin tepkisini “Bu kripto Ermeni uşakları sadece kanundan gelen yönetme hakkından dolayı BBP Genel Başkanı’nın sesini kısmaya kalkamaz. Kalkarlarsa hadlerini bildiririz” şeklinde ifade etti.

Yaşanan olay üzerine BBP’nin sesini kısmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan BBP İl Başkanı Bulut, önemli açıklamalarda bulundu.

BBP İl Başkanı Bulut sözlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı’na değinerek başladı. Başkan Bulut, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz milletimizin dualarıyla birlikte Barış Pınarı adıyla bir huzur operasyonuna başladı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.” dedi.

“Türk milletinin ayranını kabartmayın”

Türk milletinin harekâta katılan Mehmetçik’e dualarıyla destek olduğunu ifade eden Başkan Bulut, “Her platformda TSK’nın yapmış olduğu bu operasyonu desteklediklerini bildiriyorlar. Bu anlamda Türk milletine BBP olarak çok teşekkür ederiz. Bizim TSK’ya olan güvenimiz tamdır. Tarihten bu yana girdiği her yerde barışı ve huzuru tesis etmiştir. Sınırımızı rahatsız eden, ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden; Amerika’nın, İsrail’in, emperyalist güçlerin beslemesi PKK, PYD gibi örgütlerin Suriye’nin kuzeyine yerleştiğini görüyoruz. Bu nedenle operasyon son derece isabetli olmuştur. BBP olarak bu operasyonu destekliyoruz, desteklemeye devam edeceğiz. Dualarımız aslan parçası Mehmetçikledir. En iyi sonucu en kısa zamanda alacaklarından şüphemiz yoktur.” ifadelerini kaydetti.

BBP Sivas İl Başkanı Bulut ayrıca, Mehmetçik’e “işgalci” diyenleri sert sözlerle eleştirdiği açıklamasına şöyle devam etti:

Ordumuza "işgalci" deme gibi garabetine giren siyasetçiler var. Sadece nüfus cüzdanı ile bu ülkeye bağlı olanlar zaman zaman kurumlarımızın, kimi zaman siyasetin içine sızdılar. Şimdi de TBMM’nin içindeler. Türk askeri hiçbir zaman işgalci olmamıştır. Sürdürdüğü bu operasyonun amacı da bellidir. Bu operasyonun adı Barış Pınarı Harekâtı’dır. Dolayısıyla buradan uyarıyorum. Daha dün yeni nişanlanmış özel harekâtçımızı şehit ederken sesini çıkarmayanlar, bugün ABD’nin, İsrail’in ve emperyalist güçlerin bölgedeki amaçlarına hizmet eden kişiler; TSK, bu milletin refahı için ne zaman harekete geçse insan hakları avenesine dönüşüyorlar. Aniden demokrasiden, haktan, hukuktan söz etmeye başlıyorlar. Hadi oradan. Türk milletinin ayranını kabartmayın. TSK’nın işgalci olduğunu söyleyenler iyi bilsinler, Türk milletinin örfünde, ananesinde şu söz vardır: Türk milleti ayranı kabarırsa eceli gelen köpeğin cami duvarına yanaştığını iyi bilir. Rüzgar eken fırtına biçer.”

“TSK’ya kimse işgalci diyemez”

İl Başkanı Bulut açıklamasında dün yapılan meclis toplantısında TBMM Başkan Vekili HDP'li Mithat Sancar'ın partilerinin Genel Başkanı Mustafa Destici’ye söz vermediğini hatırlatırken, “TBMM’de talihsiz bir olay yaşadık. Meclisi yöneten HDP’li Başkan Vekili Mithat Sancar resmen iç tüzükten bihaber meclisi yönetmeye kalktı. Sayın Genel Başkanımızın söz talebini kesmeye uğraştı ancak yanıtını aldı. Biz her zaman diyoruz, Türk milletinin ordusuna, TSK’ya kimse işgalci diyemez. TSK'ya işgalci diyenlere dün de hain dedik, bugün de hain deriz. Meclis iç tüzüğünde açık açık yazmaktadır: Sıkıntılı süreçlerde cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlara söz verilir. Böyle dönemlerde sürece ilişkin parti grup başkanlarının da grubu olmasa dahi 5 dakikalık söz hakkı vardır. Bunu da meclis kürsüsünden yapar. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımız görev süresi boyunca PKK’nın siyasi sözcülerinden oluşan HDP grubunun meclisi yönettiği hiçbir toplantıya katılmamıştır. Bu kripto Ermeni uşakları, küresel güçlerin emrinde çalışan kişiler sadece kanundan aldıkları yönetme hakkıyla Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanının sesini kısmaya çalışamaz. Kalkarlarsa hadlerini bildiririz” sözlerini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından İl Başkanı Bulut ve beraberindeki partililer Mehmetçik’e asker selamı gönderdi.

Yorumlar (0)