Bakan Bozdağ’dan referandum açıklaması

Bekir Bozdağ, başörtüsü teklifine dair, "Çok net bir şekilde söylüyoruz ki değişiklik 400 ve daha fazla bir oyla kabul gördüğü vakit halk oylamasına gitmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

SİYASET 24.12.2022, 19:43
Bakan Bozdağ’dan referandum açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat'taki Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi'nin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, Anayasa'ya karşın hukuksuz ve haksız bir şekilde seneler senesi bu ülkede kadınların bir bölümünün çalışmalarının, dini inançları nedeniyle tercih ettiği kıyafetten dolayı ellerinden alındığını ifade etti. Bu haksızlığı ortadan kaldırdıklarını kaydeden Bozdağ, şu anda Türkiye'de çalışan kadınlar içinde başı örtülü, başı açık ayrımı olmadığının altını çizdi.



"TBMM Başkanlığına sunuldu"

Bu halkın evlatlarının, kıyafet hususunda arasında herhangi bir problem olmadığını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Problem bu ülkeyi yönetenlerin kafasında, zihniyetinde. İktidardakilerin o dönemdeki ilkel anlayışlarıdır. Problemin olmadığını 2013 senesinden beri yaşanan özgürlük ortamında hep birlikte gördük. Allah'ın izniyle bundan sonra ülkemiz böylesi ortamlara tekrar dönmesin istiyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da 'Kuşku var.' diyor. Tekrar dönülür mü, dönülmez mi diye bir kanun teklifi TBMM'ye sundu. Sayın Cumhurbaşkanımız da 'O halde biz bunu daha da üst bir güvenceye ulaştıralım. Anayasal güvence altına alalım. Bundan böyle bu husus kalıcı olarak ülkemizin gündeminden çıksın.' dedi ve Anayasa teklifi ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Teklif, TBMM Başkanlığına sunuldu. Allah'ın izniyle TBMM bu hususta büyük bir uzlaşmayla bu teklifi yasalaştırır. 



"400 oy yakalanırsa halk oylamasına gitmeyeceğiz"

Bu meseleyi çözmek için kanun yeterli olmaz, anayasal güvence gerekir. Bu meselenin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması için yol bellidir. Umarım ve temenni ederim ki TBMM'nin saygın mensupları bu değişikliği kabul ederek yasalaştırır. Bazıları '400'den fazla bir kabul ile TBMM'den geçerse bile bu değişikliğin halk oylamasına götürüleceği için biz bu sebeple karşıyız.' şeklinde konuşabilir, konuşanlar da zaten var. Çok net bir şekilde söylüyoruz ki değişiklik 400 ve daha fazla bir oyla kabul gördüğü vakit halk oylamasına gitmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu söylemişti. 360'ın üzerinde 400'ün altında kalırsa düşüneceğini ifade etmişti. Bunun arkasına hiç kimse sığınmasın. Umut ederiz ki bu husustaki mutabakat TBMM'de sağlanır ve ülkemizin için örnek bir uzlaşmayla hayata geçer."

Yorumlar (0)