Bahçeli 'Tarihi bir adım' dedi ve logoyu paylaştı

Devlet Bahçeli, “Geldiğimiz noktada hoşgörü dönemi bitmiştir. Bunsan sonra gerekçe ve gayesi ne olursa olsun Türkeş Bey'in istismarına izin verilmeyecektir." dedi.

SİYASET 11.12.2021, 19:04
Bahçeli 'Tarihi bir adım' dedi ve logoyu paylaştı

MHP lideri Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 'tarihi bir adım' atıldığını ifade ederek, ‘Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’nı duyurdu.

"Emanetlerine leke gelmemiştir"

Alparslan Türkeş’in örnek ve öncü bir kişi olduğuna işaret eden Bahçeli, “Merhum Türkeş, bu milletinin sinesinden doğmuş, en çetin koşullarda ülküleriyle sivrilmiş, sonrasında da muhterem eserler ve izler bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Türkeş'in iki emaneti vardır: MHP ve Ülkü Ocakları. Allah'a şükür ki bugüne değin emanetlerine en ufak bir leke gelmemiştir. Merhum Türkeş'i tanımak isteyenlerin başvuracağı merci, arayanların bulacağı kaynak MHP'dir." şeklinde konuştu. 

"Ülkücünün yeri MHP'dir"

Türkeş’in hizmet ve fikirlerinin doğru bir şekilde anlaşılması maksadıyla vakıf kurulduğunu açıklayan MHP lideri, “Bugüne değin farklı siyasi partilerde, farklı organizasyon ve oluşumlar altında Türkeş kıyasıya istismar edilmiş, siyasi ikbal ve çıkar hesapları uğruna anısı malzeme olarak kullanılmıştır. Bu nezaketsizliğe, bu haksızlığa senelerce hoşgörü adına tahammül edilmiştir. Geldiğimiz noktada hoşgörü dönemi bitmiştir. Bunsan sonra gerekçe ve gayesi ne olursa olsun Türkeş Bey'in istismarına izin verilmeyecektir. Alparslan Türkeş MHP'dir. Tarihten gelen bu gerçek değişmeyecek, hiç kimsenin de kuvveti yetmeyecektir. Onun siyasi fikri ve mirası MHP'dir. Ülkücünün yeri MHP'dir." değerlendirmesinde bulundu. 

"Göz yumulmayacaktır"

“Türkeş'in soyadını kullanarak zillet değirmenine su aktaranlara göz yummayacaktır.” diyen Bahçeli, “Anılarımızı, kimliğimizi ve saygın mazimizi çarptıranlara tepkisiz kalınmayacaktır. Biz buradan söylüyoruz, yanlışa düşenler neticelerine katlanır. Bu vesileyle vakfımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, çalışma arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Türkeş'i ve şehitlerimizi de hürmetle, rahmetle yad ediyorum." diye konuştu. 

Yorumlar (0)