Bahçeli: 'Öcalan avukatıyla görüşsün'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölücü terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla ile görüşmesinde bir sakınca olmadığını söyledi.

SİYASET 11.05.2019, 14:17 11.07.2019, 15:58
Bahçeli: 'Öcalan avukatıyla görüşsün'

Hain terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan, 8 yıl sonra tutuklu bulunduğu İmralı adasında avukatlarıyla ilk kez görüştü. Bu adımın yeni bir çözüm süreci olduğu iddiaları tartışıldı. Bu iddialara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yalanlandı. Tartışmalar sürerken konu bu kez de Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye soruldu. Bahçeli, bölücü hain Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesinde bir sakınca bulunmadığı belirtti.

Bahçeli şunları söyledi:

"Tabii HDP seçmeniyle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbiriyle karıştırmamak lazım. Yorumu o şekilde ele aldığımız zaman; HDP’nin oylarının hepsini Cumhur ittifakına kanalize edecek bir taviz politikası takip ediliyor gibi bir anlayış ortaya çıkar ki bu doğru değildir. Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır.

Avukatıyla görüşsün...

Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği şekliyle; çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır.

Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil’den haberleşiyorlar zaten. Bunu büyüterek farklı noktalara getirerek hele hele PKK onun YPG’siyle onun HDP’siyle işbirliği yapıp seçim kazanma sevdasına kapılanlar ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım. Ağızlarına almaları gereken görüşme yattaki görüşmeler olmalıdır."

Yorumlar (0)