Bahçeli'den Ramazan Bayramı mesajı: Çözülmesi gereken ilk düğüm budur...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Sadece Türk ve İslam coğrafyalarının değil, tüm dünyanın da bayramların manevi iklimine muvafık ve müzahir şekilde kucaklaşması, sıkılı yumrukların açılması, münakaşayı ve hegemonya mücadelelerini ikame edecek iyi niyetli, dostane ve kalıcı ilişki ağlarının kurulması yaşanabilir bir dünya için elzem ve mecburidir. İnsanlık vicdanı zulme karşı seferber olmalıdır." ifadelerini kullandı.

SİYASET 09.04.2024, 14:18 10.04.2024, 13:42 Hanife
Bahçeli'den Ramazan Bayramı mesajı: Çözülmesi gereken ilk düğüm budur...

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, öncelikli olarak her günün bayram tadında ve tavrında geçmesini dilediğini Ramazanda yapılan ibadetlerin, duaların kabul olması temenninde bulunarak Ramazan Bayramını kutladı.

Mesajında, bölgesel ve küresel huzursuzluk sarmalının gittikçe sertleştiği bu nedenle günümüzde milli birlik ve dayanışma ruhunun takviye ve tahkimi her alan ve aşamada temin edilmesi gerektiğini vurgulayan Devlet Bahçeli; “Maddi, mekanik, melez ve menfaat temelli bir dünya tablosunun insanlığın değer ve miras zenginliğini sürekli tahrip ettiği, hoşgörü ve merhamet duygularını tehlikeli ölçülerde zedelediği izahtan varestedir.” ifadelerine yer verdi.

"Karmaşa Ve Kaos Girdabı Devamlı Surette Yoğunluk Kazanmaktadır"

Bahçeli açıklamasında; siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik cepheleşmelerin medeniyet ve milletler arasında çok boyutlu kriz ve anlaşmazlıklara yol açtığını, hatta çatışma ve savaş ortamlarına davetiye çıkardığını bunun birçok tecrübeyle sabit olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef beşeriyetin pençesine düştüğü anlam ve maneviyat bunalımı devamlı derinleşip genişlemektedir. Bundan mülhem huzursuzluk ve güvensizlik yaygın haldedir.

Öngörülemez bir dünyanın önüne geçilemeyen karmaşa ve kaos girdabı devamlı surette yoğunluk kazanmaktadır.”

İsrail’e Tepki

Bahçeli, Rusya ile Ukrayna arasında süregelen savaş, Gazze'yi ablukaya alan İsrail soykırımı, İran ile İsrail'in karşılıklı alarma geçmesi, terörizm olaylarının, yeni bir dünya savaşının telaffuz edilmesinin küresel çapta barış, istikrar ve sükunete acil ihtiyaç olduğunu gösterdiğini söyledi.

“Adil, adaletli, huzurlu, güvenli ve müreffeh bir geleceğin inşası her ülkenin, her toplum ve milletin ortak sorumluluğudur.” Diyen Bahçeli, aksi bir durumun yeni bir ortaçağın doğuşuna ve bugüne kadar elde edilen kazanımların yok alacağının altını çizdi.

"Esas Çözülmesi Gereken Düğüm Budur"

“İnsanlık vicdanı zulme karşı seferber olmalıdır.” diyen Bahçeli sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Milyarlarca insan aç ve yoksul haldeyken, hak ve hürriyetlerden mahrumiyet içinde çırpınırken, sınırlı ve sayılı seviyedeki sözde ayrıcalıklı ve kaymak tabakanın servet ve lüks içinde hayat sürmesi, bunun yanında eşitsizliğin ve haksızlığın küreselleşmesi elbette iyimser bekleyişleri acze düşürmektedir.

Esasen çözülmesi gereken ilk düğüm de budur.

İnsanı saran sert kabuğun kırılarak özün ortaya çıkarılması, yeniden ortak değerler ve maneviyat dairesinde buluşulması mutlak hedef olmalıdır.

Bayramın vaaz ve vaat ettiği yakın ve yalın gerçek de bu hedefin tezahürünün gönül birliğiyle ifa ve ifadesidir.

Bayramın mehabetinde küslük ve kutuplaşma yoktur. Bayramın muhabbet ikliminde dargınlık ve ayrılık yoktur.”

Yorumlar (0)