Bahçeli'den çok sert açıklamalar!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SİYASET 12.08.2020, 12:36
Bahçeli'den çok sert açıklamalar!

Ekonomik dalgalanmaların geçici olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, döviz kurunun yükselişine sevinenleri sert ifadelerle eleştirdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, siyaseti karıştırmak isteyen çürüklerin ekonomik saldırılardan medet umduğunu, TCMB'nin döviz rezervinin eridiği yalanına bel bağladığını, döviz kurunun yükselişine sevinenlerin zalimlerin oyuncağı olduğunu, bunların kalbinin Türk milletine yabancı olduğunu söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu'na destek!

Doğu Akdeniz’de artan tansiyonu gündemdeyken Beyrut patlamasının oldukça düşündürücü olduğunu ifade eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’yi Libya’dan, Suriye’den, hatta Doğu Akdeniz’den tecrit etmek için kuyruğa giren müstevli şarlatanlığın Beyrut-Ankara bağlantısını koparmak, Türkiye'yi içine hapsetmek maksadıyla şiddet dolu bir eylem içine girdiğini söyledi. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu bayatlamış kanlı oyunu merkezinde bozmak hedefiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Lübnan’a giderek çok isabetli bir hamle yaptığını bildirdi.

"Mısır'la anlaşma ahlaksızlık"

Yunanistan ile Mısır arasındaki deniz sınırı anlaşmasının yok hükmünde olduğunun altını çizen MHP Lideri Bahçeli, bir yanda Türkiye’yle Almanya’da müzakere masasına oturan Yunanistan’ın diğer yanda arasında deniz sınırı olmayan Mısır’la geçersiz ve yok hükmünde bir anlaşma imzalamasının ahlaksız bir tertip olduğunu bildirdi.

"Sirtaki yapmaktan beyinleri uyuşmuş"

Türk milletinin şakasının olmadığını hatırlatan Devlet Bahçeli, "Ayağımızın altında dolaşanın akıbeti ezilmektir." diyerek, denizde provokasyon yapanları bekleyen makus sonun ise çırpına çırpına boğulmak olduğunu ifade etti.

"Sirtakiden dolayı bedenleri ve beyinleri uyuşmuş" ifadesini kullanan Bahçeli, 780 bin kilometrekarelik kara parçasından taviz vermeyen Türkiye'nin 460 bin kilometrekarelik Mavi Vatanından da taviz vermeyeceğini vurguladı.

"Ali Babacan felaket tellalı"

Ali Babacan’ın ekonomide felaket tellallığı yaptığını kaydeden Bahçeli, Marksist literatürü ortaokulda öğrenmiş, kerameti kendinden menkul Serok Ahmet’in Diyarbakır’da PKK üslubuyla konuşmasının, sözde Kürt sorununu yeniden diline dolayıp anadilde eğitimden bahsetmesinin emperyalist tutsaklığın ulaştığı hazin düzeyi gösterdiğini dile getirdi.

Ali Babacan’ın da ekonomide felaket tellallığı yapmasının küresel tefecilerin, IMF’ci bir kafanın, teslimiyetçi bir zihniyetin sipariş eleştirileri olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, bunlara inanacak, itibar edecek hiç kimsenin olmadığını, CHP’nin çatısı altında kendilerine ikbal arayanların zillete düşmelerinin acziyet olduğunu kaydetti.

"Doğutoğlu rüyasında görür"

Genel seçimlerin 2023 haziran ayında yapılacağını, AK Parti’den ayrılarak yeni parti kuran ve ilk seçimde iktidara geleceğini zanneden Ahmet Davutoğlu’na "Rüyasında görürsün" diye seslenen Devlet Bahçeli, erken seçim tartışmalarının mahsurlu, sinsi ve sivri bir amaca matuf olduğunu belirtti.

Türk milletinin kimin vatansever kimin vatan satan, kimin milletsever kimin millete hançer sallayan olduğunu basiretle tarif ve tefrik ettiğini kaydeden Bahçeli, MHP'nin ne pahasına olursa olsun onurla ve yılmayan bir mücadele azmiyle bu kutlu amaca hizmet edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)