Babacan: Aradaki fark Erdoğan zammı

Ekonomideki son duruma ilişkin konuşan Ali Babacan, "Dünyada mazot yüzde 15, benzin ise yüzde 12 arttı. Türkiye'de neden yüzde 111, yüzde 133 oranında artışlar görüldü? Çünkü Erdoğan kuru patlattı. Eğer faizi ve doları patlatmamış olsaydı, mazot ve benzin fiyatları şimdi 8 TL olacaktı. İşte bu aradaki fark Erdoğan zammı." dedi.

SİYASET 09.02.2022, 21:27
Babacan: Aradaki fark Erdoğan zammı

DEVA Partisi lideri Babacan, partisinin genel merkez binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, sağlık personellerinin aldığı maaşın az olduğunu ve sağlık personellerine yönelik şiddetin artış gösterdiğini ifade etti.
 

"Türkiye böylesini görmedi"

Ülkemizin çoklu enerji krizi içerisinde olduğunu kaydeden Babacan, "Hemen her alanda kriz yaşamaktayız. Kış mevsiminin ortasında Türkiye derin bir enerji krizi yaşamakta. Doğal gaz ve elektrik kesintilerini daha evvel görmemiştik. Türkiye böyle bir şeyi daha önce yaşamamıştı." sözlerini sarf etti.

"İktidarın geldiği son nokta Isparta'da görüldü"

Isparta'ya günlerce elektrik verilemediğini dile getiren Babacan, "İktidarın geldiği son noktayı, Isparta bizlere en açık ve net bir şekilde gösterdi. An itibarıyla Türkiye yönetilmiyor, adeta yönetilmiş gibi yapılıyor." şeklinde konuştu.

"Bakanlarda yetki yok"

Türkiye'nin tek bir kişi tarafından yönetilmesini eleştiren Babacan, "Yetkinin muhakkak devlet kademesinde yukarıdan aşağı yöne doğru delege edilmesi lazım. Türkiye'nin yerinden yönetilmesi lazım. En küçük bir kriz başkente geldiğinde Ankara adeta felç oluyor. Bakanlıklarda hiçbir problem çözülemiyor. Bakanlarda hiçbir yetki yok. Bakanlar problem çözebilecek yetkiyle donatılmış değiller." dedi.

"Mazot ve benzin 8 TL olabilirdi"

Benzin, doğal gaz ve elektriğe gelen zamların yurttaşları çok zor durumda bıraktığını söyleyen Babacan, ülkemizdeki gerçek enflasyon rakamlarının açıklanmadığını belirtti. DEVA lideri, ""Dünyada mazot yüzde 15, benzin ise yüzde 12 arttı. Türkiye'de neden yüzde 111, yüzde 133 oranında artışlar görüldü? Çünkü Erdoğan kuru patlattı. Eğer faizi ve doları patlatmamış olsaydı, mazot ve benzin fiyatları şimdi 8 TL olacaktı. İşte bu aradaki fark Erdoğan zammı." diye konuştu.

"Yargı bağımsızlığı kalmadı"

Yargının bağımsızlığının ve tarafsızlığının büyük oranda kalmadığını vurgulayan Babacan, "Kuvvetler ayrılığı yıpratıldı. Kuvvetler ayrımı artık yok. Cumhurbaşkanı talimat veriyor, yargı da bunu yapıyor, TBMM de bunu yapıyor. Yargı tamamen Sayın Erdoğan'ın ve etrafındakilerin kontrolü altında artık." ifadelerini kullandı.

"Türkiye için hayırlı olmasını umuyoruz"

Babacan, '12 Şubat'ta güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili toplantı gerçekleştirecek olan 6 muhalefet partisinin, topluma ne yönelik mesajlar vereceği' sorusunun sorulması üzerine, "Bu toplantı, an itibarıyla güçlendirilmiş parlamenter sistem faaliyetlerimizin gelmiş olduğu son noktanın teyit edilmesi ve bundan sonraki sürecin görüşülmesi ile ilgili olacak. Umuyoruz ki verimli olur, Türkiye için hayırlı  neticeler doğurur." dedi.

Yorumlar (0)