Aslı Baykal’dan Kılıçdaroğlu’na ‘gayrı milli’ eleştirisi

Kısa süre önce CHP’den istifa eden Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ve ABD gezilerini eleştirerek, “Özgürlükçü olmak için gayrı milli olma zorunluluğu yoktur” dedi. 

SİYASET 19.11.2022, 10:01 19.11.2022, 15:44
Aslı Baykal’dan Kılıçdaroğlu’na ‘gayrı milli’ eleştirisi

CHP’nin eski genel başkanlarından Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, yaklaşık 3 hafta önce partisinden istifa ederek dikkatleri üzerine çekti. İstifasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine sert eleştirilerde bulunan Aslı Baykal, CHP’nin temel değerlerini kaybettiğini vurguladı. Mevcut parti yönetimini gayrı milli odaklarla diyalog kurmakla suçlayan Baykal, Atatürkçülerin partiden dışlandığını savundu. 

“Bu düzen Londra tefecileriyle ya da Amerikan hamburgercisinde inşa edilmez”

Siyasi gündeme ilişkin yeni bir açıklama daha yapan Aslı Baykal, Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ve ABD ziyaretlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun gayrı milli odaklarla görüşme yapmasının doğru olmadığını savunan Aslı Baykal, “Özgürlükçü olmak için gayrı mili olma zorunluluğu yoktur. Elbette ben de demokratım, milliyim, özgürlükçü bir kişiyim. Bizim kabul ettiğimiz siyaset model budur. Demokrasiyi ve özgürlüğü Türk milleti için istiyorum. Bu düzen de ancak milletimiz ile omuz omuza inşa edilir. Bu düzen Londra tefecileriyle ya da Amerikan hamburgercisinde inşa edilmez” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)