Ali Babacan: Günlük vaka sayısı en az 30-40 bin

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Elazığ ve Bingöl il kongrelerinde konuşma yaptı. Babacan, “Tahminize göre günlük en az 30-40 bin kişinin testi pozitif çıkıyor.” iddiasında bulundu.

SİYASET 15.11.2020, 22:52 16.11.2020, 01:02
Ali Babacan: Günlük vaka sayısı en az 30-40 bin

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Elazığ ve Bingöl il kongrelerinde konuştu. Türkiye’nin koronavirüs vaka rakamlarında ilk 5’te olduğunu öne süren Babacan, “Tahminize göre günlük en az 30-40 bin kişinin testi pozitif çıkıyor.” dedi.

"Günlük vaka sayımız 30-40 bin"

Ali Babacan, koronavirüs salgınıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Vaka sayısını hasıraltı ediyorlar. Testler, sayılar yükselmesin diye öyle kolay kolay yapılamıyor. Böyle bir zihniyet olamaz. Salgını ne yazık ki kötü yönettiler. Her gün tespit edilen vaka sayısını incelediğimizde, Türkiye dünyada ilk beşte yer alıyor. Tahminize göre günlük en az 30-40 bin yeni vaka var.

Dünyada, vaka sayısı ile hasta sayısı ayrıştırması gerçekleştirerek vatandaşını aldatmaya çalışan tek ülke de herhalde Türkiye'dir. Üstelik ülkede medya sansürü olduğu için basında da durum açıklıkla gösterilmiyor. Oysa vatandaşlarımız yoğun bakımlarda yer bulmakta güçlük çekiyor, yaşamını yitiriyor. Koskoca devletin pandemiye karşı aldığı tek önlem ‘maske takın’ demek olamaz. Ne gerekiyorsa, ilgili taraflarla konuşularak uygulamaya konulmalıdır."





Yorumlar (0)