Akşener: "Şamar oğlanına döndük!"

45. Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali'ne katıldığı Isparta'da seçim sürecini değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Kaybettik, lamı cimi yok." dedi. Seçim sürecini iyi yönetemediklerini vurgulayan Akşener, "Türkiye'de şimdilerde bir tutum var, muhalefet şamar oğlanına döndü. Sürekli öz eleştiri vermek zorunda kalıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

SİYASET 29.07.2023, 10:04 Hakan Öksüz
Akşener: "Şamar oğlanına döndük!"

Isparta'da kiraz festivaline katılmak üzere İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uluborlu ilçesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Mehmet Aziz Tuna ile sohbet eden Akşener, makam ziyaretinin ardından ilçe esnafını gezdi. İYİ Parti lideri, daha sonra 45. Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali'ne katılarak konuşma yaptı.

Kadim bir geçmişe sahip olan Uluborlu'da yaklaşık 5 bin yıldır insan yerleşiminin olduğunu hatırlatan Akşener, "Ben köylü kızıyım. Çiftçi ailesinden geliyorum. Kirazın toplanmasından ve tütünün yetiştirilmesinden haberim var." dedi.

"Milletin tercihinden şikayet eden siyasetçiler emekli olsun"

Sözü seçim sürecine getiren Akşener, "Milletle inatlaşma olmaz. Siyasi anlayışımda bu yok. Millet ne derse başüstüne demek lazım. Milletin tercihinden şikayet eden siyasetçiler bu işi bıraksın, evinde dinlensin. Seçim sürecindeki propagandaya karşı gereken çalışmayı yapamadık. HDP ve PKK ile CHP arasında bağlantının bulunduğu, bunun bir ayağının da İYİ Parti olduğu yalanına karşı koyamadık. Süreci iyi yönetemedik." ifadelerini kullandı.

"Sürekli öz eleştiri vermek zorunda kalıyorsunuz"

Seçimi açıkça kaybettiklerini belirten Meral Akşener, "Dün dünde kaldı, artık yeni şeyler söylemeliyiz. Geçmişteki hatalardan dersler çıkarmalıyız. Türkiye'de şimdilerde bir tutum var, muhalefet şamar oğlanına döndü. Sürekli öz eleştiri vermek zorunda kalıyorsunuz. 'O niye öyle, bu niye böyle' derken yerel seçime 8 ay kaldığını hatırlatayım. Lamı cimi yok, seçimi kaybettik. Seçmeni sorgulamak saygısızlıktır." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)