Akşener, grup toplantısında konuştu: TÜİK’e sert eleştiri 

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine tepki göstererek, “TÜİK, vatandaşlar nezdinden yeniden itibar sahibi olmak ve şeffaf davranmak yerine Erdoğan’a karşı kendini sorumlu hissediyor” dedi. 

SİYASET 08.06.2022, 12:29 08.06.2022, 13:53
Akşener, grup toplantısında konuştu: TÜİK’e sert eleştiri 

Ekonomiden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına kadar pek çok konuda önemli mesajlar veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bay krizin ülkeye yerleştirdiği ekonomi sistemi sayesinde her sabah güne zamla başlıyoruz. Zamsız bir gün göremez hale geldik. Emeklilerimizin durumu perişan. Vatandaşlar, halk ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Milletimiz böylesine zor şartlar altında yaşarken, sarayda keyifler yerinde” şeklinde konuştu. 

Akşener’den Nebati’ye: “Yazıklar olsun”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye de sert sözlerle yüklenen Akşener, “Ülkemizde makyajlı bir şekilde açıklanan enflasyon rakamı yüzde 73,5’e tırmandı. Kabiliyetsizliği ile tanınan Bakan Nebati, oluşturulan bu ekonomik sistemin dar gelirlilere değil, ihracatçılara yaradığını kabul ediyor. Bu nasıl bir rezilliktir? Dar gelirli vatandaşlarımız kan ağlıyor ama diğer herkesin keyfi yerinde. Bu nasıl bir açıklama? Dar gelirli insanları siz nasıl göz ardı ediyorsunuz? Siz ne işe yarıyorsunuz? Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı. 

TÜİK’e eleştiri: “Biberin, patlıcanın, kiranın kaç liradan hesaplandığını neden duyurmuyorsunuz?”

Konuşmasında TÜİK’e de ayrı bir parantez açan Akşener, “Sözde enflasyonda artık düşüş dönemi başlamış. ÜFE rakamları ortada, üç hanelerde geziyor. Rakamlarda yükseliş sürüyor. TÜİK en kısa sürede yeniden bu kişinin yardımına koşacak. TÜFE ve ÜFE rakamlarından sorumlu olan kişinin görevine son verdiler. 20 bölge müdürünü görevden alıp, bir başka kişiyi atadılar. TÜİK, biberin, patlıcanın, kiranın kaç liradan hesaplandığını neden duyurmuyor? Avrupa Birliği’nden böyle bir talep gelmiyormuş. TÜİK, vatandaşlar nezdinden yeniden itibar sahibi olmak ve şeffaf davranmak yerine Erdoğan’a karşı kendini sorumlu hissediyor. ‘Tayyip Beyi Üzmeyen İstatistik Kurumu’ haline döndüler” şeklinde konuştu. 

“Türk milletinin ahını almaya devam ediyorsunuz”

TÜİK tarafından açıklanan rakamlarla birçok kesimin maaşının belirlendiğini vurgulayan Akşener, “Bu açıklanan rakamlar, yarın memurun, emeklinin maaşı olarak geri dönüş yapacak. Bu işten vazgeçin, iki cihandaki akıbetinizi de karartmayın. Türk milletinin ahını almaya devam ediyorsunuz. Eğer hükümetseniz görevinizi düzgün bir şekilde yerine getirin, yapamıyorsanız da o makamları şerefli bir şekilde terk edin” dedi. 

“Danıştay’a adeta parmak sallayıp, ders veren bir kişi görüyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa süre önce Danıştay ve Sayıştay’ın yıl dönümü sebebiyle gerçekleştirdiği konuşmaya tepki gösteren Akşener, “Sayın Erdoğan’ın bu konuşmalarında, devlete karşı mücadele içerisine giren bir fanatiği izledik. Sayıştay’a seslenerek, ‘Açık aramayın’ ifadelerini kullandı. Bu adeta bu kuruma işinizi yapmayın demektir. Hangi sebeple bu kadar korkuyorsunuz? Bu tarz tehdit içeren sözlerle nereye varmak istiyorsunuz? Devlet bugünleri asla unutmaz, unutmuş gibi gözükür ama hiçbir zaman unutmaz. Hukuksuzluk, bu ülkede kimsenin yanına kar kalmaz. Sayıştay’da duran o raporlar, alakalı şahısların yakasına yapışır. Danıştay’a adeta parmak sallayıp, ders veren bir kişi görüyoruz. Yargıtay’ı vesayet altına alamadığınız için mi bu kadar öfkelisiniz? Bu ülke, kimsenin tapulu malı değil. Bu kurumlar hiçbir kişinin şahsi kurumu değil. Asla bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz” ifadelerini kullandı. 

“Marmaris’te otel uğruna bizim nefesimiz kesiliyor”

Marmaris’te otel inşaatına ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, “Kızılbük koyunda ne yazık ki talan yapılıyor. Bir kez inşaat faciası ile karşı karşıyayız. Otel uğruna bizim nefesimiz kesiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ve onunla beraber Muğla Valiliği’ne sesleniyorum. ‘ÇED’e lüzum yok’ raporunu nasıl verdiniz? Bu konuda nasıl bir beklenti içindesiniz? Bunun bir karşılığı olacak mı? Bu yapılanlara asla sessiz kalmayacağız. Bu talana onay verenlere, bu raporları imzalayıp yürürlüğe sokanlara tek tek hesap soracağız” şeklinde konuştu. 

“Halka hesap soran, şahsi isteklerini bu millete dayatan bozuk bir anlayışla yüzleşmekteyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarına ilişkin ifadelerine değinen Akşener, “Sizin siyasi ömrünüz bir sonraki sandıkta sona eriyor. Bu hakaretlerle çırpınmaya devam ediyorsunuz. Bu tarz pis üsluplarla, nefretlerini ortaya dökmekten asla çekinmiyorlar. Halka hesap soran, şahsi isteklerini bu millete dayatan bozuk bir anlayışla yüzleşmekteyiz. Sayın Erdoğan ve beraberindekiler yüzünden her sabah ‘Bugün acaba ne olduk?’ diye sorarak güne başlıyoruz. Bu hakaret dili bir türlü son bulmuyor. Tarihe adını altın harflerle yazdıran Türk milleti her gün hain ilan ediliyor, terörist ilan ediliyor, şükürsüz ilan ediliyor” dedi. 

“Bu tarz konuşmaları bir Yunanlı bile yapmadı bugüne kadar”

Türk milletine yönelik bu tarz hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirten Akşener, “Geçtiğimiz günlerde de çıktı, halkımıza sürtük dedi, çürük dedi. Bu tarz konuşmaları bir Yunanlı bile yapmadı bugüne kadar. Bu tarz söylemleri mağlup İngilizler bile söylemeye cesaret edemedi. Ne yazık ki bu sözleri Türkiye’nin cumhurbaşkanı ağzına alıyor. Sayın Erdoğan, seçildiğin gün ettiğin o yemini unutuyorsun. Nerede senin ettiğin yemin? Nerede Atatürk ilke ve inkılapları? Sayın Erdoğan, yeminini bozmaya devam ediyor. 2017 referandumunda da çeşitli yalanlarla bu yemin bozuldu. Milletin hazinesi talan edilerek bu yemin bozuldu. Milletimize hakaret ederek bu yemini sen bozdun. Kendi vicdanını nasıl rahatlatacaksın?” ifadelerini kullandı. 

“Sandıkta hak ettiğin dersi alacaksın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerine devam eden Akşener, “Sandıkta hak ettiğin dersi alacaksın. Bu millet sana ahlakın ne demek olduğunu gösterecek. Her gün hakaret ettiğin bu halk sana gücünü sandıkta gösterecek. Cumhurbaşkanı, halkı birleştirmekle mükelleftir. Ayrıştıran kişiden cumhurbaşkanı olmaz. Milletin namusunu hedef alan kişiden nasıl cumhurbaşkanı olabilir? Kendini devlet zanneden bir kişiden cumhurbaşkanı olmaz. Verdiği sözleri unutandan, yeminini bozandan cumhurbaşkanı olmaz. Türk milleti artık herkesin gerçek yüzünü net şekilde görmektedir” şeklinde konuştu. 

“Halkımızla beraber dimdik yürümeye devam ediyoruz”

Geçen hafta gerçekleştirilen Burdur ziyareti hakkında konuşan Akşener, “Her türlü hakarete, yalana dolana rağmen biz halkımızla beraber dimdik yürümeye devam ediyoruz. İktidarın tedirgin olduğu ortadadır. Koltuklarını muhafaza edemeyecek olmalarının paniği içindeler. Burdur’da çok güzel ziyaretler gerçekleştirdik. Halkımız artık yeter diyor. Herkes isyan noktasına gelmiş durumda. Fırıncının derdi ayrı, çiftçinin derdi ayrı. KPSS’de başarılı olup atanamayan gençlerin derdi ise apayrı. Anneler hakkını helal etmiyor. Çocuklarımız bu durumu hiç hak etmedi” dedi. 

“Halkımızın hassas noktalarına basarak oy toplama devri artık kapandı”

Emin adımlarla iktidara yürüdüklerini vurgulayan Akşener, “Halkımızın hassas noktalarına basarak oy toplama devri artık kapandı. Artık o dönemi geride bıraktık. Bu ülkenin öz çocukları bundan sonra birbirine düşürülmeyecek. Tartışmalardan siyasi rant üretme dönemi artık kapandı. İYİ Parti olarak bizler, hangi partiye oy verirse versin tüm halkımızı bağrımıza basmaya devam edeceğiz. Hürriyet sancağını dalgalandırmaya devam İYİ Parti kadroları, bu ülkeye huzur getirecek. Ampulün soğuk ışığı sönerken, biz Türkiye’nin üzerine güneş gibi doğacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)