NASA, Avustralya'da bir ilke imza atacak!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Avustralya'daki Arnhem Uzay Merkezi'nden roket fırlatacak. Bu görevle birlikte NASA, bir ilke imza atacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.06.2022, 12:59 09.06.2022, 09:04 Hakan Öksüz
NASA, Avustralya'da bir ilke imza atacak!

Son olarak 1995 yılında Avustralya'da faaliyet yürüten ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 27 yılın ardından bu ülkede yeni bir göreve hazırlanıyor. NASA'nın Avustralya'da bulunan Arnhem Uzay Merkezi'nden 3 roket fırlatacağı kaydedildi.

Roket fırlatma görevleri ne zaman?

Bu görevle birlikte NASA, ilk defa ülke dışındaki bir özel istasyondan roket fırlatacak. Roket fırlatma görevlerinin 26 Haziran, 4 Temmuz ve 12 Temmuz'da gerçekleştirileceği aktarıldı. NASA'nın bu duyurusu, Avustralyalı bilim tutkunlarını heyecanlandırdı.

Avustralya Başbakanı: Gençlere mesaj verecek!

Konuya ilişkin açıklama, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese'den geldi. Projenin heyecan verici olduğunu kaydeden Albanese, "Bu sadece roket fırlatma görevinden ibaret değil. Avustralyalı gençler, kariyer planı yaparken bilimin önemini bir kez daha görmüş olacak. Her Avustralyalının, böylesine büyük misyonlarda görev alma imkânının olduğunu anlayacaklar." dedi.

NASA görevinde uzaya gönderilecek 2 bin 200 kilo ağırlığa sahip roketlerin uzunluğunun ise 12.2 metre olduğu kaydedildi. 

Yorumlar (0)