Akşener'den Mansur Yavaş'a zehir zemberek yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bir televizyon programında kendisine yönelik yaptığı eleştirilere yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Korkaklığını cesaret örneğine dönüştürmeye çalışıyor." dedi. İşte Akşener'in Yavaş'a verdiği zehir zemberek yanıt...

SİYASET 07.03.2024, 16:34 Hakan Öksüz
Akşener'den Mansur Yavaş'a zehir zemberek yanıt

Bir televizyon programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, siyasetin gündemine bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. 

Mayıs 2023'teki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olması halinde kazanacağını öne süren Yavaş, İYİ Parti lideri Akşener'i eleştirerek, "Eğer benim adaylığımda samimi olsaydı altılı masa toplantısında ismimi gündeme getirirdi. Ben başka bir partiye üyeyken benden habersiz şekilde adaylı çağrısı yapmazdı." dedi.

Akşener yanıtladı: "Korkaklığını cesaret örneğine dönüştürmeye çalışıyor"

Seçim çalışmaları için Maltepe'ye bağlı Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş'ın sözlerini yorumladı.
Mansur Yavaş'ın, İYİ Parti'ye operasyon çekerek korkaklığını cesaret örneğine dönüştürmeye çalıştığına vurgu yapan Meral Akşener, "Bunu çok ayıplıyorum. Vatandaşın bir talebi vardı. Korktuğu için bunu kabul etmedi. O cesareti sergileyemedi. İYİ Parti'nin il ve ilçe başkanlarının istifa ederek kendisiyle çalışmaya başladığını söylüyor. Cesareti İYİ Parti'ye karşıymış." dedi.

"İmamoğlu gibi CHP'li değildi, bu riski alabilirdi"

Cumhurbaşkanı adayı olarak hem Mansur Yavaş'ı hem de Ekrem İmamoğlu'nu önerdiğini hatırlatan Akşener, "İkis de anketlerde diğer herkesin üzerindeydi. Biz de adaylıklarını önerdik. Hadi Sayın İmamoğlu öz partiliydi, CHP'liydi. Ona bir şey diyemiyorum ancak Sayın Mansur Yavaş, CHP'li değil. Belediyeyi sanki CHP'lilerle mi yönetti? Bu riski alabilmeliydi. Şimdi de dönmüş diyor ki, 'Aday olsam kazanırdım.' Evet kazanırdın ama şimdi suçu döndürüp Meral Akşener'e atıyorsun." diyerek tepkisini dile getirdi. 

Yorumlar (0)