Yavaş: ‘Hedefimiz Ankara genelindeki tüm belediyeleri kazanmak’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Şu an hedefimiz, Ankara genelindeki tüm belediyeleri kazanmak. Belediye Meclisi'ndeki engellerin kaldırılmasıyla birlikte, Ankara'nın her noktasına etkin hizmet sunmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

SİYASET 25.02.2024, 21:36 Buse Önder
Yavaş: ‘Hedefimiz Ankara genelindeki tüm belediyeleri kazanmak’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ufuktepe Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi'nin Keçiören ilçesindeki açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine CHP Keçiören Belediye Başkan adayı Mesut Özarslan ve parti üyeleri de katıldı. Başkan Yavaş, açılışın ardından vatandaşlara hitap ederek öğrencilere verdikleri destekleri açıkladı.

‘Keçiören 50 bin aileyi görmüyor’

Yavaş, öğrencilere yönelik verdikleri destekleri dile getirerek, servis ücretlerini ödediklerini, kantin desteği sağladıklarını ve bazı öğrencilere günlük harcama yapmaları için para yüklediklerini belirtti. Keçiören'de destek bekleyen 50 bin aile olduğunu ifade eden Yavaş, Keçiören Belediyesi'nin bu aileleri görmemesini eleştirdi.

Başkan, kendi belediye yönetimlerinin destekleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak, bu yardımların Keçiören Belediyesi tarafından ihmal edildiğini iddia etti.

‘Başkent kelimesinden rahatsız oluyorlar’

Mansur Yavaş, konuşmasında Keçiören Belediye Başkanlığı sürecine de değinerek, 3 yıldır uyguladığı "Başkent Kart" projesine atıfta bulundu. Ancak, rakip bir projenin adının değiştirilerek "Ankart" olarak tanıtıldığını ifade eden Başkan Yavaş, “10- 15 gündür 'Ben size 'Başkent Kart' vereceğim, içine para yükleyeceğim, istediğiniz yerde harcayacaksınız' diyor. 3 yıldır yapıyorum ben bunu. Ankara'da değil de nerede yaşıyorsunuz siz? 'Başkent Kart' yerine 'Ankart' yapacaklarmış. Başkent kelimesinden rahatsız mı oldunuz? Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentidir" ifadelerini kullandı.  

‘1 Nisan'dan sonra büyük zamlar gelecek’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 200 bin aileye 3 yıldır doğal gaz desteği verdiklerini belirterek, bu yardımların hükümet tarafından da verileceği bilgisinin kendilerine ulaştığını ifade etti. Ancak, Yavaş, mevcut belediye başkanının 5 yıldır görevde olmasına rağmen bu tür destekleri sağlamadığını eleştirdi.

Yavaş, konuşmasında, "1 Nisan'dan sonra olacakmış. 1 Nisan denilince aklıma ne geliyor? Geçen Simitçiler Odası zam yapmak için karar aldığında bürokratlar kendisini çağırmış. Zammı geri alın, 1 Nisan'dan sonra yaparsınız demiş. Demek ki 1 Nisan'dan sonra büyük zamlar gelecek anlaşılan." ifadelerini kullanarak, hükümetin 1 Nisan tarihinden sonra zam yapma niyetine işaret etti.

‘31 Mart iktidara bir uyarıdır’

Başkan Yavaş, seçimlere de vurgu yaparak, 31 Mart seçimlerinin iktidara bir uyarı yapma fırsatı olduğunu belirtti. Yerel seçimlerde kazanacakları belediyelerle Ankara halkına daha iyi hizmet sunma amacında olduklarını ifade etti. Ayrıca, Ankara'daki belediye meclislerindeki engellerin kalkmasını ve bütün Ankara'ya etkin hizmet sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

‘Protokol imzalanırsa köprü trafiği düzelecek’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Fatih Köprüsü'nün 3 yıl önce hazırlanan animasyonunu paylaştığını ve ihale için Ankara Üniversitesi ile protokol yapma girişiminde bulunduğunu belirtti. Ancak, rektörün protokolü imzalamaması nedeniyle projenin gerçekleşmediğini açıkladı. Yavaş, bu durumu duyurarak, Belediye Meclisi'ndeki Keçiören'den gelen meclis üyelerine destek çağrısında bulundu. Ancak, bugüne kadar protokolün imzalanmadığını ifade etti.

Başkan Yavaş, seçimlerden sonra protokolün imzalanması durumunda Fatih Köprüsü trafiğinin çözülebileceğini ancak bu gerçekleşmezse yer altından bir tünel yaparak Keçiören trafiğini rahatlatacaklarını söyledi. Keçiören'den Ovacık'a kadar olan metro projesini tamamladıklarını belirten Yavaş, ancak Ovacık bölgesinde Keçiören Belediyesi'ne ait bir arsa konusunda yaşanan anlaşmazlığı dile getirdi. İmar değişikliği taleplerinin olumsuz karşılandığını belirten Yavaş, "Ovacık'a metro gitmesi mi önemli? Oradaki arsa mı önemli? Şimdi hepsini biz yapacağız diye ortaya çıkıyorlar. Maalesef ben bunları hiç iyi niyetli görmüyorum" ifadelerini kullandı.

"2002 yılında emeklinin maaşı 25 bin TL olması gerekirdi"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, emeklilere yönelik desteklerini vurgulayarak, "Keçiören'de 5 bin emekliye destek oluyoruz. Kendileri 5 tane emekliye destek olamadılar. Ama seçimden sonra yapacaklarmış. Salladıkça sallıyorlar. Yapacak adam icraatından belli olur. Yapmış olsaydı söz çıkartmazdık. Şimdi mi aklın başına geldi?" şeklinde konuştu.

Yavaş, emeklilere sağlanan desteklerin yeterli olmadığını belirterek, emeklilerin uzun yıllardır prim ödediklerini ve alınan maaşların bu emeklilik dönemine karşılık geldiğini vurguladı. Başkan Yavaş, "Emeklilere lütuf verilmiyor. Emekliler 25 yıldır, 30 yıldır prim ödüyor. Ödedikleri primlerden dolayı kendilerine maaş bağlanıyor. Yani kimin parasını kime veriyorsunuz? 10 bin liraya bu insanlar nasıl geçinecek diye düşünmeden; biz olmasaydık maaş alamazdınız, şükredin demeye getiriyorlar. 2002 yılında emeklinin maaşı bir buçuk asgari ücretti. Yani bugün olması gereken para 25 bin lira. Neyle korkutuyorsunuz insanları?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)