Akşener'den '6'lı masa' açıklaması: ‘İYİ Parti olarak biz mi kurduk?’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bizim için doğru olan 6'lı masa, sizin için yanlış olmuş olabilir, bu yüzden kazanamadık. Ancak, şu anki seçimlere büyük bir cesaret göstererek tek başımıza katılıyoruz. Dünkü ziyarette bazıları eleştiriyordu, bugün ise başkaları 'Neden tek başına giriyorsunuz?' diyor" şeklinde konuştu.

SİYASET 29.02.2024, 19:38 Buse Önder
Akşener'den '6'lı masa' açıklaması: ‘İYİ Parti olarak biz mi kurduk?’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramankazan'da partisinin belediye başkan adayıyla esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Akşener, halkın sorunlarını dinleyerek bir esnafın '6'lı masa' sorusuna, geçmişteki durumu anlattı. Akşener, 6'lı masanın İYİ Parti tarafından değil, davet üzerine oluşturulduğunu belirterek, seçimlerde Erdoğan'a düşmanlık üzerinden hareket etmediklerini vurguladı.

Akşener, "Bugün Sayın Özgür Özel'e de bir düşmanlığım yok. Biz bir siyasi partiyiz, sizin sesiniz olmak üzere kurulduk. Fakat öyle bir dönemde kurulduk ki, ittifaklara mahkum edilmiş bir Türkiye'de kurulduk" dedi. 6'lı masa konusundaki açıklamalarını sürdüren Akşener, "Şimdi ister kızın ister 'İyi yaptın' deyin, yalnız başımıza giriyoruz. Sonuç nedir, onu göreceğiz. O sonuçlara göre de yolumuzu tanzim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

‘En büyük endişem o insanları küstürmektir’

Meral Akşener, Kahramankazan'da esnaf ziyareti sırasında, HDP'ye ilişkin sorulara da cevap verdi. Akşener, HDP ile ilgili olarak "Ben her zaman dedim, yapmayın. Onlar bana hep 'Faili meçhulcü' dediler. PKK ile arasına mesafe koyamayan bir yapı olarak da tarif ettim hep. Benim en büyük endişem, o insanları küstürmektir" şeklinde konuştu.

Akşener, Güneydoğu'da devletle işbirliği yapan Kürt ailelerin önemine vurgu yaparak, "Bu işin siyasetini yapanlara değil, orada her türlü derdi çekenlere karşı çok aşırı bir hassasiyetim var" ifadelerini kullandı.

‘DEM hakkında kapatılma kararı var’

Akşener'e, "Seçimi kazanırsanız PKK'ya ait unsurları meclisten silecek misiniz" sorusu yöneltilince ise, "Bugün DEM Parti hakkında kapatılma davası var. Hukuken devlet olarak bu partinin eğer terör örgütü işe iltisaklı olduğunu biliyorsan, bu partiye başlangıçta izin vermemen lazım" yanıtını verdi.

Akşener, halkla sohbet ettikten ve fotoğraf çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Yorumlar (0)