Turgut Altınok açıkladı: ‘Anketlerde 3-4 puan öndeyiz’

Cumhur İttifakı ABB Adayı Turgut Altınok, katıldığı bir televizyon programında Ankara için projelerini açıkladı ve Ankara’yı alma hedeflerine inandıklarını belirterek "Anketlerde 3-4 puan öndeyiz" ifadelerini kullandı.

SİYASET 07.03.2024, 16:45 08.03.2024, 11:35 Buse Önder
Turgut Altınok açıkladı: ‘Anketlerde 3-4 puan öndeyiz’

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, bir televizyon programına katılarak Ankara'da yapmayı planladığı projeleri ve seçimlere yönelik değerlendirmelerini paylaştı. Altınok, Ankara'da nabzın Ulus ve Kızılay'da attığını belirterek, yapılan anketlerde 3-4 puan önde olduklarını ifade etti.

Projeleri arasında Alzheimer köyü kurma, yaşlı bakım merkezi oluşturma, 75 yeni alt geçit, üst geçit ve köprülü kavşak yapma önerilerini sunan Altınok, trafik ve ulaşım sorunlarına öncelik vereceklerini söyledi.

‘Trafiği önleyecek metro projemiz var’

Altınok, Ankara'nın en büyük sorunlarının başında gelen trafik ve ulaşımı ele alarak, şehre 100 bin yeni aracın her yıl giriş yaptığını ve bu durumun trafik sıkışıklığına neden olduğunu vurguladı. Yetersiz alt ve üst geçitlerin trafiği artırdığını belirten Altınok, Ankara'nın metro ağlarıyla örülmesini hedeflediklerini açıkladı.

Başta havaalanı olmak üzere farklı güzergahlarda 75 yeni alt ve üst geçit ile köprülü kavşak yapacaklarını dile getiren Altınok, 5 yılda Ankara'yı büyük ölçekte metro ile buluşturmayı planladıklarını ifade etti. Belirli bir kısmının 2 veya 3 yıl içinde kullanıma açılabileceğini belirten Altınok, 5 yılın sonunda Ankara'nın geniş bir metro ağına sahip olacağını belirterek bu projenin amacının, toplu taşımayı yeraltına indirerek trafik sorununa kalıcı bir çözüm sunmak olduğunu vurguladı.

Altınok, “Bu önlemler alınmazsa 5 yıl içinde Ankara'da 700 bine yakın yeni aracın trafiğe çıkması bekleniyor ve bu durum İstanbul'daki trafik sorununu geçebilir” ifadelerini kullandı.

Emekliye 5 bin TL yardım

Emeklilerin yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen Altınok, sosyal refah desteği alan emeklilere 5 bin lira vereceklerini ve Alzheimer köyü kuracaklarını belirtti. Yaşlı bakım merkezine olan ihtiyaca da değinen Altınok, gençlere ücretsiz ulaşım, burs, gençlik merkezleri, kütüphaneler gibi projelerle destek sağlayacaklarını açıkladı.

‘Ankara’nın geleceği adına etkili adımlar atılacak’

Belediye bütçesinden yardım paylarının azaltıldığına dikkat çeken Altınok, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak Ankara'nın kültür ve medeniyet şehri olması için projelerini sıraladı.

Müze projeleri arasında Çanakkale ve Türk Tarih Müzesi'nin inşasını öne çıkaran Altınok, çiftçilere mazot desteği, besicilere ise mazot ve yem desteği sağlanacağını belirtti.

Altınok, projelerini 2024 itibarıyla hayata geçirmeyi planladıklarını ve Ankara'nın geleceğini planlamak adına hızlı ve etkili adımlar atacaklarını vurguladı.

Yorumlar (0)