Meral Akşener ‘ittifak’ çalışmalarına isyan etti! ‘Şans istiyorum’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı sisteminin partilere ittifakları dayattığını belirterek, ittifak olmayanların kaybolup gittiğini savundu. Akşener, vatandaştan bu süreçte oy istediklerini vurgulayarak, ‘Sizden bir şans istiyorum’ ifadelerini kullandı.

SİYASET 04.03.2024, 19:25 05.03.2024, 18:09 Şeyda Gül
Meral Akşener ‘ittifak’ çalışmalarına isyan etti! ‘Şans istiyorum’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Çankaya ilçesinde, İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım ve Çankaya Belediye Başkan Adayı Osman Topal ile birlikte esnafla buluştu.

Akşener, esnafla gerçekleştirdiği sohbetinde, geçmişte 3 yıl boyunca esnaf ziyaretleri yaptığını belirterek, bu süreçte emeklilerden işsizlere kadar birçok konuda deneyim kazandığını ifade etti. Ancak, bu süreçte başka partiyi eleştirmek yerine kendi partisini öne çıkarmadığını dile getirdi. Akşener, "Ben sizin sesiniz oldum. Kişisel olarak, ben ve arkadaşlarım bu sorunları kamuoyuyla paylaştık, iktidarın dikkatini çekmeye çalıştık. Şimdi seçim zamanı geldi ve sizden oy istemeye geldik" dedi.

‘İttifak yapmazsan kaybolur gidersin’

Akşener, esnafın sandığa gitmeme endişesini dile getirmesi üzerine, cumhurbaşkanlığı sisteminin partilere ittifakları zorunlu kıldığını belirtti. Akşener, "İttifak yapmak zorundasın; ancak ittifak yaptığın zaman kaybolup gidiyorsun, kimliğin kayboluyor, sizinle olan rekabet kayboluyor. Bu sistem, bir tarafta 'Tayyip Erdoğan düşmanlığı', diğer tarafta 'CHP zihniyeti düşmanlığı' üzerine kurulu garip bir sistem. Ancak, bunu sonlandırmamız gerekiyor. Bize güç verin ki bu sisteme karşı durup herkesin dikkatini çekebilelim" şeklinde konuştu.

‘Bize bir şans istiyorum’

"30 yıldır aktif politika yaptığımızı belirtmek isterim," diyen Akşener, "Bu süre zarfında böylesine keskin siyasi ayrışmalar olmamıştı. Seçmen, artık velinimet olmaktan çıktı; siz velinimetsiniz. Hem Çankaya ilçe hem de Ankara Büyükşehir için oy kullanacaksınız. Şimdi sizden bir şans istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerel vatandaşın sesinin seçimlerde çok etkili olacağını belirten Akşener, “Geçmişte sizin için çalıştık. Özellikle emeklilerle ilgili ortaya çıkan sorunları gündeme getiren biz olduk. Bazı konularda düzeltmeler oldu, ancak eksiklikler hala devam ediyor. Biz, bu düzenlemeleri sürdürmeye kararlıyız. Biz güçlü bir şekilde çıkarsak, iktidarı zor durumda bırakmaya devam edeceğiz, onları sarsmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla şu anda güç istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)