Bahçeli’den Gazze açıklaması: Ramazan ayıyla birlikte barış sağlanmalıdır

Ramazan ayında, İsrail ile Filistin arasında ara çözüm değil, kalıcı ve kesin çözüm vasatı oluşturulması gerektiğini ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İlk sahurla birlikte hukuki, siyasi, insani, vicdani ve İslami ölçüler kapsamında muhkem 'Barış Projesi' tezahür ve tedarik etmeli” dedi.

SİYASET 04.03.2024, 20:29 Şeyda Gül
Bahçeli’den Gazze açıklaması: Ramazan ayıyla birlikte barış sağlanmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Filistin halkının ve işgal atındaki yurt topraklarının zulmün pençesinde, hunhar saldırı ve operasyonların odağında bulunduğunu dile getirdi. Bahçeli, İsrail'in saldırıları sonucu sayıları 30 bini aşan sivil ve masum Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bölgedeki insani felaketin hazmetme ve tahammül kapasitesini geçtiğini vurgulayan Bahçeli, İsrail'in Filistinlilerin hayat ve varlık haklarına karadan ve havadan ölüm yağdırdığını, haysiyet ve hürriyet gibi temel insan haklarının yok sayıldığını anlattı.

Soykırım trajedisi artık son bulmalıdır

Soykırım trajedisinin artık son bulması gerektiğini aktaran Bahçeli, 11 Mart 2024 tarihinden itibaren karşılanacak mübarek ramazan ayında, İsrail ile Filistin arasında ara çözüm değil, kalıcı ve kesin çözüm vasatı oluşturulması gerektiğini söyledi. 10 Mart 2024 tarihinde ilk sahurla birlikte hukuki, siyasi, insani, vicdani ve İslami ölçüler kapsamında muhkem 'Barış Projesi' tezahür ve tedarik etmesi gerektiğini savunan Bahçeli, Türkiye’nin bu konuda öncü rol oynaması gerektiğini belirtti. İslam aleminin ilk sahura kalktığı anda barış havasının huzur ve güveniyle müşerref olması gerektiğini anlatan Bahçeli, Ramazan ayında kırılgan ve geçici değil, mütekamil ve mütemadi ateşkes kararıyla birlikte onurlu barış ve uzlaşma iklimi ilk sahurdan iki devletli çözüme kadar kökleşerek vücut bulması gerektiğini söyledi. MHP lideri Bahçeli, “Türkiye ve tüm İslam ülkelerinin ortak iradeyle kenetlenip, dökülen kanların durması, Gazze yıkımının sonlanması, aksi halde siyasi, ekonomik ve askeri her türlü insani müdahalenin devreye alınmasıyla ilgili tavır ve tutumu dünyaya ilan etmelidir” şeklinde konuştu.

Seferberlik ruhuyla harekete geçilmelidir

Gazze'ye yönelik yardımlara değinen Bahçeli, Gazzeli mazlumlara havadan yapılan ve göstermelik olmasından başka bir manaya gelmeyen yardımların yerine, ramazan ayı münasebetiyle temel insani ihtiyaçların temini hususunda elbette seferberlik ruhuyla harekete geçilmeli, petrol zengini ülkeler manevi sorumlukların vecibesiyle inisiyatif üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Ramazan ayının bereketiyle Filistin halkının gözyaşlarının silinmesi, Mescid-i Aksa'nın hüzün ve ıstırap devrinin kapanması gerektiğini bildiren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diyalog çabaları ve diplomatik temaslarının çok değerli olduğunu, bu çabaların sonuca ulaşmasını dilediklerini vurguladı.

Boşa geçecek zaman kalmamıştır

Ancak gerekirse Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmesi gerektiğini savunan Bahçeli, bunun da siyasi eylemini planlayıp fedakarlık ve kahramanlık içinde icra etmesi gerektiğini aktardı. “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Boşa geçecek zaman kalmamıştır. Ramazan, barış, bereket, bolluk ve kardeşlik mevsimidir. Önümüzdeki ramazan, barışın kurumsallaşıp kökleşmesi için müstesna ve muazzez bir fırsattır” diyen Bahçeli, şayet bu fırsat kaçarsa, bölgenin ve dünyanın bacasını ateş saracağını, Türk milletinin de bu tehdit ve tehlike karşısında tarafsız kalmayacağını ifade etti. Ahlaklı insan ve toplumun sorumluluk duygusunun yüksek olduğunu kaydeden Bahçeli, “Sorumluluklarımızın şuurundayız, zulme karşıyız, mazlumun da yanındayız” dedi.

Yorumlar (0)