Akşener'den İmamoğlu'na destek: "Hadi ben de dedim, dokunulmazlığım yok, bekleriz!"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener ile Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bostancı - Dudullu metro hattının açılışında İBB Başkanı İmamoğlu'na destek mesajı paylaştı. Liderler yaptığı paylaşımda, haksızlığa karşı mücadele ile yargı bağımsızlığı vurgusunda bulundu.

SİYASET 06.01.2023, 15:02
Akşener'den İmamoğlu'na destek: "Hadi ben de dedim, dokunulmazlığım yok, bekleriz!"

İBB tarafından yapımı bitirilen 14.5 kilometre uzunluğunda ve toplamda 13 istasyondan oluşan Dudullu-Bostancı metro hattının açılışı yapıldı. Açılış töreninde İBB Başkanı İmamoğlu'na, İYİ Parti lideri Akşener ve Davutoğlu da eşlik etti.

Liderler törende gerçekleştirdiği konuşmada, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında siyasi yasak ve hapis kararı çıkan İmamoğlu'na desteklerini dile getirdi.

"İstanbul halkına hizmet insanlığa hizmettir"

Davutoğlu'nun paylaşımından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

İstanbul'a hizmette bulunmak yalnızca bir millete hizmette bulunmak değildir. Çünkü tarihi öneme sahip şehirler vardır tıpkı İstanbul gibi. Burası geleceğin ufuk şehridir. İstanbul'a hizmet edenlere şükranlarımı iletiyorum. Bu şehrin hakkını verelim. Burada bugün metro açılışı sadece bir metro açılışı değildir. Bu şehirdeki sorunlardan biri olan yoğunluğu çözmede önemli bir adımdır. Belediye başkanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.

"İstanbulluların iradesini kimse tanımadığını söyleyemez"

Saraçhane'de diğer arkadaşlarımızla birlikteydik. İmamoğlu'na bu görevi veren millettir. Bu İstanbulluların iradesidir. Hiç kimse bu iradeyi tanımadığını söyleyemez. Saraçhane'de bir ses yükselttik. Yargıyı siyasallaştıranların karşısındayız. Ne olursa olsun karşısındayız.

Başkanlarımızla dün yaklaşık 10 saat bir araya geldik. Onların her ne senaryosu olursa olsun, milletin kaderinde altılı masa var. Farklı partilerden ve görüşlerden olabiliriz ancak biz Türkiye’ye ortak demokrasi ve gelecek getirmek konusunda kararlıyız. Dünkü buluşmamızda da İmamoğlu'nun yanında olduğumuzu yeniden gösterdik. Hiç kimse milletimizin iradesine ipotek koyamaz.

Ülkemizde Sinan Ateş cinayetinde olduğu gibi infaz çetelerinin elinde kalmasına da izin vermeyeceğiz. Toplumumuzun her kesimine siyasi ahlakı inşa etmek için yola çıktık ve bu taahhüdümüzü de yerine getirmiş olacağız.

Meral Akşener: Haksızlığa karşı dimdik durmazsak yuh olsun bize

Meral Akşener ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Yargıda neler gördük ama inanın böylesini görmedik. Neymiş, demek ki yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı için kazanmak zorundaymışız. Burada ise sonrası için bir yolculuk başlayacak. Ben İstanbulluyum. Oy veren birisi olarak diyorum ki eğer bizler İmamoğlu'na verilmiş olan haksızlığa karşı mücadele etmezsek yuh olsun bize. Biz hukuksuzlukları tekrar yaşamış bir nesiliz. Bundan dolayı İmamoğlu'nun da arkasında duracağız. Atamızın da dediği gibi geldikleri gibi gidecekler."

"Dokunulmazlığım yok, bekleriz"

Akşener ayrıca konuşmasında İmamoğlu'nun ceza almasına sebep olan ifadeyi kullanarak, "Hadi ben de dedim, dokunulmazlığım da yok. Bekleriz." dedi.

Yorumlar (0)