Akşener: CHP'den alacaklı hale geldik

Kemal Kılıçdaroğlu'na 15 milletvekili için her daim teşekkür edeceğini fakat parti olarak hiç kimseye borçlu olmadıklarını söyleyen Meral Akşener, "Bütün borçlarımızı 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde ödedik. Hatta alacaklı hale geldik." şeklinde konuştu.

SİYASET 28.09.2022, 01:31 29.09.2022, 08:57
Akşener: CHP'den alacaklı hale geldik

İYİ Parti lideri Akşener, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Kutuplaştırılan bir ortamda bir araya gelebiliyoruz"

Farklı farklı siyasi gelenekten gelen partilerin altılı masanın etrafında toplanmasını çok önemsediğini ifade eden Akşener, "Pişpirik oynamak için dahi aynı masaya oturmayacak farklı siyasi geleneklerden geliyoruz. 1980 öncesinde aynı masada oturamazdık. Bunun ülkemizin bugünü ve yarını için çok değerli olduğu kanaatindeyim. Kutuplaştırılan bir ortamda bu zarafet ve saygıyı çok değerli buluyorum." diye konuştu. 

"Kılıçdaroğlu adaylığını açıklayabilir"

Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına dair bir soru üzerine, "Altılı masayı bir araya getiren Kemal Bey. Kemal Beyin bir cumhurbaşkanı adayı tarifi vardı, ben o tarife her daim katıldığımı söyledim. Benim de iki senedir söylediğim bir şey var, kazanacak bir cumhurbaşkanı adayı. Yani hem devlet aklı olan bir aday hem de kanacak bir aday istiyoruz. Kemal Bey'in de aday olma hakkı vardır. Fakat diğer parti liderlerinin de adaylık hususunda teklifleri var. Ben aday olmadığımı söylemiştim ve hiç de pişman değilim. Bizim masamızda herkes düşüncesini söyleyebilir. Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını açıklayabilir." ifadelerini kullandı. 

"CHP'ye borcumuzu ödedik"

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı hususunda olumsuz bir görüşünün olmadığını belirtti. 

CHP liderine 15 milletvekili için her daim teşekkür edeceğini fakat parti olarak hiç kimseye borçlu olmadıklarını söyleyen Akşener, "Bütün borçlarımızı 31 Mart 2019'daki seçimlerde ödedik. Hatta alacaklıyız bile denebilir." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)