Akbaşoğlu: "28 Şubat'ın tetikçisi ve planlayıcısı CHP zihniyetidir"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis’te bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve gündemi değerlendirdi. Akbaşoğlu, Ukrayna ve Rusya arasında yaşananlar ile ilgili “Muhalefetin, Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmanın sorumlusu olarak Türkiye'nin ve Erdoğan'ın gösterilmesine ilişkin yaklaşımını milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bu, kin ve nefretin nasıl bir aşamaya geldiğinin en açık delilidir.” sözlerini kullandı. Akbaşoğlu ayrıca “28 Şubat’ın planlayıcısı ve tetikçisi CHP zihniyetidir” açıklamasını yaptı.

SİYASET 25.02.2022, 16:56 27.02.2022, 10:06
Akbaşoğlu: "28 Şubat'ın tetikçisi ve planlayıcısı CHP zihniyetidir"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis’te bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

“Rusya, uluslararası hukuku ihlal ediyor”

Rusya'nın Ukrayna'ya ilişkin askeri müdahalesinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini, huzura, istikrara ve barışa vurulan büyük bir darbe olduğunu belirten Akbaşoğlu, her iki devletle de diyalog kurabilen, diplomasiyi önceleyen Türkiye’nin, insanlığın güvenliği huzuru ve barışı için nasıl bir çaba sarf ettiğinin tüm dünya tarafından görüldüğünü kaydetti.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonunu kabul etmediklerini belirten Akbaşoğlu, bir an önce Rusya’nın, söz konusu bu harekatı durdurarak diplomasi ve ikili görüşmeler ile istikrar ve huzurun sağlanması konusunda adım atmasının en doğru çözüm olduğunu ifade etti.

Bu meselenin ülkemizde iç politika malzemesine dönüştürülmesini ciddiyetsiz olarak değerlendirdiklerini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, “Muhalefetin, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan çatışmanın sorumlusu olarak Erdoğan'ın ve Türkiye'nin gösterilmesine yönelik yaklaşımını milletimizin vicdanına bırakıyorum. Bu, hırs ve hasedin, kin ve nefretin nasıl bir aşamaya geldiğinin en açık delili ve tezahürüdür. Türkiye'yi düşünerek adım atan bir milli muhalefet tavrının böyle bir değerlendirmede bulunmaması tüm milletimizin beklentisidir. Milli meselelerde hiç olmazsa siyasi rant peşinde olmayın ve partizanca davranmayın." açıklamasını yaptı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü de kutlayan Başkanvekili Akbaşoğlu, 27 Şubat 2011 tarihinde yaşamını yitiren merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ı, vefat yıldönümü sebebiyle rahmetle andı.

"Güçlendirilmiş parlamenter sistem, vesayet odaklarına bir çağrıdır”

28 Şubat’ın, postmodern darbenin yıl dönümü olmakla birlikte, "28 Şubat ittifakı" olarak yorumlanabilecek 6 artı 1 partinin ittifakının Türkiye'ye vaatlerine ilişkin önemli bir tarihi aşama olduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, 28 Şubat tarihinin, FETÖ'nün önünü açan uluslararası bir postmodern darbe olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Bu olayın, adeta FETÖ'nün tekelleştirilmesinin ve 15 Temmuz darbesinin tohumlarının yeşermesinin vesilesi olduğuna dikkat çeken Akbaşoğlu, şunları söyledi:

"28 Şubat'ın yıl dönümünde, ülkemize gelecek vadedenlerin, tam olarak 28 Şubat'a yola açan 'parlamenter sistemi tekrar getireceğiz' konusundaki tavsiyelerinin nasıl büyük bir anlam taşıdığını da milletimizin vicdanına bırakıyorum. 6 artı 1 partinin, 28 Şubat'ta toplanarak 'Parlamenter sisteme dönelim' şeklindeki çağrısı, 28 Şubat postmodern darbesinin çağrılması yönünde bir öneridir. 'Güçlendirilmiş parlamenter sistem' tavsiyesi sunan 28 Şubat ittifakının bu girişimleri, vesayet odaklarını çağırmak ve bu odaklara açık bir şekilde kapı aralamaktır. Kim ne söylerse söylesin işin hakikati budur. Hiçbir takiyeci tavır, bu hakikati değiştiremez. 28 Şubat'ta toplananlar, 28 Şubat’ı diriltmek dışında bir işe yol açamazlar”

"28 Şubat'ın tetikçisi ve planlayıcısı CHP zihniyetidir”

"28 Şubat'ın bizzat tetikçisi ve planlayıcısı CHP zihniyetidir." sözlerini kullanan ve muhalefet partilerine eleştirilerde bulunan Akbaşoğlu, "CHP'nin ardından gidenlerden, CHP'nin değiştiğini düşünenlerden, CHP'den medet umanlardan, takiyeci tavrını halkımıza pompalamaya çalışanlardan, 28 Şubat ittifakından ve 28 Şubatçılardan bu millete ve devlete hayır gelmeyeceği ortadadır." değerlendirmesini yaptı.

Sanal bir gelecek vaadiyle Türk milletinin kandırılmak istendiğini ifade eden Akbaşoğlu, 28 Şubat 1997 sürecinin ardından yaşanan olayların, 6 partinin teklifinin arka planının boş olduğunu, hiçbir probleme çözüm olamayacağını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

S400 savunma sistemi hakkında eleştirilere cevap

Rusya'dan alınan S400 hava savunma sistemi hakkında İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına dikkat çekilerek bu konudaki değerlendirmesi sorulan Akbaşoğlu, bu meselenin iç politik malzeme haline getirilerek "Beştepe'yi mi koruyacaksınız?" Biçimindeki tavırların, muhalefetin ciddiyetsizliğinin en önemli delili olduğuna vurgu yaptı.

Bir NATO ülkesi olarak Yunanistan, Rusya’dan nasıl S300 hava savunma sistemini satın aldıysa Türkiye'nin de S400 savunma sistemi almasının bir sakıncası olmadığına dikkat çeken Akbaşoğlu, "Biz saldırı amacıyla değil 85 milyon insanımıza, 81 vilayetimize ve Türkiye'ye yapılabilecek muhtemel saldırıları engellemek için aldık. Bu tavır, ‘Dışarıdan gelen saldırılara karşı milletimizi neden savunuyorsunuz?' demekten başka bir anlama gelmiyor. Hırs ve hasedin, kin ve nefretin, aklı ortadan kaldırması neticesinde gayri milli bir davranış ve tutum olarak Sayın Akşener ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu ifadeler ve açıklamalar olarak anlaşılması gerekmektedir." yorumunu yaptı.

Başka bir soru üzerine Akbaşoğlu, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonunun tüm dünyada ekonomik anlamda yaşanabilecek dalgalanmalara sebep olabileceğini ifade ederek, bunun Türkiye'ye yansımalarının en az biçimde hissedilmesi için gereken bütün önlemleri alıp, söz konusu süreci yöneteceklerini dile getirdi.

Ukrayna’daki Türkler meselesi: “Bakanlık hazırlıkları yapmıştır”

Ukrayna'daki 20 bin Türk vatandaşının Dışişleri Bakanlığı tarafından bilgilendirildiğini ifade eden Akbaşoğlu, “Yaklaşık 5 bin vatandaşımız Ukrayna'dan Türkiye'ye geri dönmüştür. Dışişleri Bakanlığımız kara, deniz ve hava yoluyla o bölgedeki vatandaşlarımızın tahliyesine ilişkin hazırlıklarını tamamlamıştır. Bu anlamda kimlik bilgileri ve telefon numaralarına ilişkin iletişim devam etmektedir." sözlerine yer verdi.

Akbaşoğlu, Ukrayna'ya komşu olan devletlerin diplomatik yetkilileriyle görüşülerek karayoluyla getirilecek olan vatandaşlar için PCR testi ya da vize istenmemesinin temin edildiğini ifade etti.

Yorumlar (0)