AK Parti'den 'asgari ücrete zam' açıklaması

Numan Kurtulmuş, “Önümüzdeki ay çalışanlarımızın, emeklilerimizin gelirlerinin yükseltilmesi ve asgari ücret ile ilgili çalışmalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önündedir. Bu faaliyetler halihazırda yapılıyor. Öncelikli perspektifimiz, önümüzdeki ay sabit gelirli bir kitlenin, geniş bir kitlenin alım gücünü iyileştirmektir. Buna yönelik bir dokunuş muhakkak hükümet tarafından gerçekleştirilecektir." ifadelerini kullandı.

SİYASET 15.06.2022, 18:20
AK Parti'den 'asgari ücrete zam' açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında konuştu.

Kurtulmuş, yurttaşların gelirlerinin iyileştirilmesine dair, "Öncelikli perspektifimiz, önümüzdeki ay sabit gelirli bir kitlenin, geniş bir kitlenin alım gücünü iyileştirmektir. Buna yönelik bir dokunuş muhakkak hükümet tarafından gerçekleştirilecektir." dedi.

"Tüm dünya ekonomileri derinden etkileniyor"

Ücretlilerin ve dar gelirlilerin, hayat pahalılığı nedeniyle ortaya çıkan refah kayıplarını ortadan kaldırmak için ne tür adımlar atılacağına ilişkin değerlendirme yapan Kurtulmuş, değerli metallerde, lojistikte ve enerjideki fahiş fiyat artışlarının, Ukrayna-Rusya Savaşı sebebiyle global gıda fiyatlarındaki yükselişin tüm dünya ekonomilerini derinden etkilediğini belirtti.

Özellikle de döviz fiyatlarındaki hareketlilikten ötürü ekonomi üzerinde önemli oranda yoğunlaşılan bir dönemin içinden geçildiğini kaydeden Kurtulmuş, burada ilk meselelerden birinin dövizdeki hareketliliğin giderilerek, yatay bir seyrin oluşmasını sağlamak olduğunun altını çizdi.

"Temmuz ayında önemli adımlar atılacak"

Fiyat istikrarsızlığı hususunun da bir diğer öncelik olduğunu ifade eden Kurtulmuş, hükümetin, bu konuda en uygun önlemin alınması için gayret sarf ettiğini aktardı.

"Fiyatların yukarı yönlü hareketinin, dövizin oynaklığının herkesi etkileyen tarafı hayat pahalılığıdır." diyen Kurtulmuş, bir taraftan tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırıp düzen sağlamak diğer taraftan da bu süre zarfı içinde yurttaşların alım gücünün kötü yönde etkilenmemesi için her türlü önlemi almak zorunda olduklarını belirtti. 

Yurttaş alım gücünün iyileştirilmesine ilişkin hükümetin birçok adım attığını söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bunların içinde en önemli konu da tabii ki gelirlerin iyileştirilmesidir. Önümüzdeki ay çalışanlarımızın, emeklilerimizin gelirlerinin yükseltilmesi ve asgari ücret ile ilgili çalışmalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önündedir. Bu faaliyetler halihazırda yapılıyor. Öncelikli perspektifimiz, önümüzdeki ay sabit gelirli bir kitlenin, geniş bir kitlenin alım gücünü iyileştirmektir. Buna yönelik bir dokunuş muhakkak hükümet tarafından gerçekleştirilecektir."

"EYT de gündemimizde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kabine toplantılarının akabinde gerçekleştirdiği her konuşmasında, alım gücünü artırmaya yönelik ek bir önlem ya da bir kabine kararını, kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Kurtulmuş, "Bu örnekler de gösteriyor ki elimizdeki tüm olanakları yurttaşlarımızın alım gücünün iyileştirilmesi için kullanıyoruz. Allah'ın izniyle müspet neticeler buradan çıkacaktır." diye konuştu. 

EYT hususunda da faaliyetler gerçekleştirildiğini kaydeden Kurtulmuş, "Vatandaşın beklentisinin olduğu her konu bizim gündemimizdedir. Bu hususlardan biri de EYT'dir. Zamanı geldiğinde, buna ilişkin de karar kamuoyuyla paylaşılır." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)