İkinci el araç almayı düşünenlere iyi haber

Kurban Bayramı’na çok az bir süre kalırken, 2'inci el araç piyasasındaki artışın duracağı belirtiliyor. Galerici esnafı Bekir Ergen, fiyatların son haftalarda arttığını, an itibarıyla bayram öncesi fiyat artışı öngörmediklerini, araç satın almak isteyenlerin bir süre daha beklemesi gerektiğini ifade etti.

OTOMOTİV 15.06.2022, 18:47
İkinci el araç almayı düşünenlere iyi haber

Son dönemde dünya çapındaki ekonomik dalgalanmalar neticesinde sıfır kilometre ve 2'inci el araç fiyatları arttı. Özellikle salgın döneminde yükselen fiyatlar karşısında bazı yurttaşlar istedikleri aracı satın alabilirken, bazı yurttaşlar ise fiyatların inmesini bekliyor. Uzmanlar ise fiyatların anormal seviyelerde olduğunu, acil gereksinimi olmayan yurttaşların araç satın alma kararını bir süre ertelemesi gerektiğini düşünüyor. Galerici esnafı, farklı meslekler icra eden insanların araç alım satımı yaptığını, bunun neticesinde de fiyatların arttığını kaydediyor. Galericiler, Kurban Bayramı'ndan önce ise fiyat artışı beklemediklerini ifade ediyor.

"Şu anki fiyatlar gerçeği yansıtmıyor"

Ordu'da oto galericilik yapan Ergen, mevcut araç fiyatlarının gerçeğini yansıtmadığını belirterek, “Bence fiyatlar şu anda çok yüksek. Genellikle 200 ila 500 bin lira arasındaki araçlar tercih ediliyor. 500 bin lira üstündeki araçlar ise genellikle yatırım amacıyla alınıyor. Bu da piyasayı sıkıntıya sokuyor. Çünkü araç satın alıyorlar ve saklıyorlar, fiyatlar artınca da satılık ilanı açıyorlar. Piyasadaki araç arzının düşmesine yol açıyorlar." diye konuştu

“Bayram öncesi artış beklemiyorum"

Bayram öncesi araç piyasasında artış beklemediğini söyleyen Ergen, “Bayrama kadar artış olacağını sanmıyorum. Zaten fazlasıyla fiyatları yükselttiler, bundan sonra piyasanın oturacağı kanaatindeyim. Araç satın almak isteyenlerin beklemesi gerekiyor. Fiyatlar çok şişkin, araçlar ederinin çok üstünde fiyatlara satılmaya çalışılıyor. Galerici olmayan insanlar da alım satım yapıyor. Bu kişiler piyasası altüst ediyor. Biz vergi ödüyoruz fakat bahse konu kişiler hiçbir şey ödemiyor. Devletin büyük bir vergi kaybı söz konusu. Devletin bu işe el atması gerekiyor." dedi. 

Yorumlar (0)