Uçan Balon ve Peri Bacalarıyla ünlü Kapadokya’ya havadan tanıtım!

Nevşehir il merkezine yaklaşık 68 kilometre uzaklıkta bulunan ve Peri Bacaları ile yılkı atlarıyla ünlü Kapadokya, drone ile görüntülendi. FPV drone ile Kapadokya’da dört günlük tur yapan drone pilotu Necat Kalkan ve İsmail Duran, özellikle balon turlarını seçerek ortaya ilginç görüntülerin çıkmasını sağladı.

SEYAHAT 27.04.2021, 12:10 28.04.2021, 09:43
Uçan Balon ve Peri Bacalarıyla ünlü Kapadokya’ya havadan tanıtım!

Günbatımı manzarası, görkemli peri bacaları ve başka bir hava katan yılkı atlarıyla öne çıkan Kapadokya, bu kez FPV drone ile havadan görüntülendi. Her sabah erken saatlerde gökyüzünü süsleyen balonların turlarıyla başlayan görüntülenme ile beraber, herkesi hayran bırakacak fotoğraflar ve videolar ortaya çıktı. Nevşehir’e 68 kilometrelik mesafede yer alan Kapadokya’yı görüntüleyen drone pilotu Necat Kalkan ve İsmail Duran, dört gün boyunca çalıştı. 



Kartpostallık görüntüler ortaya çıktı

Çekilen görüntüleri montajlayarak klip hazırlayan Necat Kalkan ve İsmail Duran, Kapadokya’nın tanıtılması ve turizmine destek sağlanması amacıyla bu çalışmaya imza attı. Tamı tamına dört gün süren çalışmalar sırasında dört mevsimin yaşandığını belirten pilotlar, drone ile akrobatik hareketlere imza atarak kar ve güneş dolu günler görüntüledi. Özellikle peri bacalarının altından girip üstünden çıkan pilotlar, görüntüleri izleyenleri kendine hayran bıraktı. Çekilen fotoğraflar da adeta kartpostallık ve ödüllük fotoğraflar olarak ortaya çıktı. Görüntülerde bir kişinin sıcak hava balonundan atlaması da dikkat çekti. Balondan atlayan kişinin paraşüt attığı anlar da oldukça beğenildi. Ayrıca yılkı atlarının gün batımında düz ovada koşturdukları anlar da herkesi hayran bıraktı.



Uçuşların manuel kontrolle yapıldığını belirten Profesyonel FPV drone pilotu Necat Kalkan, uçuşları yaparken FPV gözlük taktıklarını da ekliyor. Görüntülerde izleyicilerin adeta drone ile beraber uçuyormuş hissiyle çekildiğini söyleyen Kalkan, bu videoyu ülke turizmine katkı amacıyla yaptıklarını söyledi. Kalkan ayrıca, FPV dronunun en büyük özelliği hakkında kontrolün tamamen pilotun elinde olduğunu ve akrobatik hareketler sayesinde çok güzel bir his yaşandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)