Temmuz ayında Kapadokya’da turist akını yaşandı

Türkiye’nin en gözde turizm noktalarından olan Kapadokya, temmuz ayı boyunca toplam 479 bin turisti ağırladı. 

SEYAHAT 07.08.2022, 15:34 08.08.2022, 12:42
Temmuz ayında Kapadokya’da turist akını yaşandı

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte Kapadokya’ya olan ilgi de arttı. Açıklanan son verilere göre temmuz ayında ünlü turizm merkezini 479 bin turist ziyaret etti. Geçen senenin temmuz ayında bu sayı 370 bin olarak kayıtlara geçmişti. Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yer alan Kapadokya, özellikle balon turlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağında bulunuyor.

Kapadokya’nın gözde turizm noktaları

Balon turlarının yanı sıra bölgede yoğun talep gören diğer yerler; Ürgüp Müzesi, Karanlık, El Nazar ve Gülşehir St. Jean Kiliseleri, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, Derinkuyu, Kaymaklı, Özkonak, Mazı ve Tatlarin yer altı şehirleri, Zelve Örenyeri, Göreme Açık Hava Müzesi, Hacıbektaş Veli Müzesi ve Hacıbektaş Atatürk Evi ve Gülşehir Açık Saray Harabeleri olarak ön plana çıkıyor. 

İlk 6 ayda 1 milyon 800 bini aşkın turist geldi

Öte yandan Nevşehir Valiliği tarafından açıklanan verilere göre, ocak-temmuz arası dönemde Kapadokya’ya kaç turistin geldiği de belli oldu. Valilik, ilk 6 aylık süreçte gözde turizm merkezine toplam 1 milyon 892 bin 112 turistin geldiğini açıkladı. 

Yorumlar (0)