Sivas'ın saklı cenneti

Sivas'ta doğal kaya oluşumları, sarp kayalar üzerinden dökülen şelalesi ve Orta Çağ döneminden kaldığı düşünülen tepe yerleşmesiyle ziyaretçilerini cezbeden Değirmenaltı (Alaşehir) bölgesinin turizme kazandırılması amaçlanıyor.

SEYAHAT 11.08.2021, 23:39 12.08.2021, 17:47
Sivas'ın saklı cenneti

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını önlemleri çerçevesinde uygulanan normalleşme sürecinde kültür ve doğa turizminin hareketlendiği Sivas'ta, Değirmenaltı Şelalesi ve tepe yerleşmesi ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.

Hem doğal hem de tarihi

Şehir merkezine 53 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız beldesi Değirmenaltı mevkisinde 27 metre yüksekliğindeki sarp kayalar üzerinden dökülen şelale, mağaralar, doğal kaya oluşumları ve Orta Çağ'dan kaldığı düşünülen höyük çevresinde bulunan kaya altı sığınıklar ile teras yerleşmelerini görmek için bölgeye gelen ziyaretçiler, doğal ve tarihi güzellikleri birlikte keşfediyor.

Doğal sit alanı ilan edilmişti

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, Orta Çağ'da Bizans döneminde Alaşehir olarak isimlendirilen bölgenin Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile doğal sit alanı ilan edildiğini hatırlattı.

Bölgedeki 100 dönümlük alanın doğal sit alanı içinde kaldığını ifade eden Doğan, "Bölgemiz kültürel sit alanı olarak da tescil edilmiştir. Burada tarih öncesi kalıntılar, hem normal hem de kaya yerleşim yerleri var.

Belediyemiz ile birlikte Anıtlar Kurulu'ndan buranın turizme kazandırılması için müsaade alınarak çalışma yapılmasını hedefliyoruz. Gerçekten şelalesiyle, manzarasıyla, tarihi yerleşmeleriyle harika bir yer." şeklinde konuştu.

"Kayak merkezine de yakın"

Yıldız Belediye Başkanı Mustafa Öztürk ise bölgenin turizme kazandırılmasını hedefleyen girişimlerin sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"İnsanlar malum salgın döneminde kapalı mekanlardan hep sıkıldılar. Böyle alanlara gereksinim duyuyorlar. Biz de izin alabilirsek bölgeyi turizme açmayı hedefliyoruz. İnsanların keyifli zaman geçireceği, piknik yapabileceği yaşam alanları yapacağız.

Burası Yıldız Dağı Kayak Merkezi'ne de 6 kilometre uzaklıkta. Dolayısıyla kayak merkeziyle de ilişkili olarak insanların gezip görebileceği, mutlu olabileceği bir alan olacak diye düşünüyoruz."

"Herkes burayı görmeli"

Ziyaretçilerden Murat Çoban ise İstanbul'da ikamet ettiğini, her yaz ailesiyle birlikte memleketi Sivas'a geldiğini anlattı.

Bölgeyi 2 yıl evvel keşfettiğini kaydeden Çoban, "Her geldiğimizde kesinlikle buraya da uğruyoruz. Salgın döneminde uzun bir süre herkes evindeydi. Yeni süreçte herkesin gelip burada ailesiyle birlikte keyifli zaman geçireceğini düşünüyorum. Harika bir yer, herkesin görmesini isterim." dedi.









Yorumlar (0)