Şehir ortasında gizlenmiş Yeşilada, ziyaretçilerin gözdesi oldu!

Isparta’ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta yer alan ve pandemi döneminde sessizliğe bürünen Yeşilada, kent yaşamından uzakta bir doğa hayatı sürenlerin adresi oldu. Yöre halkı ken yaşamından uzaklaşırken, ziyaretçiler de adadaki Eğirdir Gölü kenarında derin bir nefes alıyor.

SEYAHAT 03.01.2021, 16:19 04.01.2021, 12:18
Şehir ortasında gizlenmiş Yeşilada, ziyaretçilerin gözdesi oldu!

Isparta ili merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan ve Eğirdir ilçesine bağlı olan Yeşilada, ziyaretçilerin gözünü büyülemeye devam ediyor. Türkiye’nin sakin noktalarından bir tanesi olan Isparta Eğirdir, pandemi döneminde daha da sakin ve sessiz bir hal aldı. Eğirdir ilçesine 1,5 kilometre uzaklıkta yer alan ve Eğirdir gölünün içerisinde yer alan Yeşilada, 9 hektarlık bir alan üzerine kurulu. 

Eğirdir’den Yeşilada’ya bağlantı yolu yapıldı


Taş temelli ahşap evler, dar sokakları, parkı ve göl içindeki doğasıyla Yeşilada, adeta turistlerin gözde noktalarından bir tanesi, haline geldi. Daha önceleri Eğirdir’den Yeşilada’ya yalnızca kayıklarla geçiş yapılabiliyordu. Ancak daha sonra iki taraf arasında bir bağlantı yolu inşa edildi. Yeşilada’ya açılan pansiyonlar ve restoranlarla bölge, adeta bir turizm mekanı haline geldi.



Yeşilada’da ayrıca Rumlar ile Türklere ait geleneksel konutlar da yer alıyor.200 kişilik nüfusuyla adeta sessizliğin başkent haline dolan Yeşilada, şehir yoğunluğundan kaçmak isteyen ziyaretçilerin keyfi aldığı bir nokta haline geldi.Kimi ziyaretçiler göl kenarında gezinti yaparken, kimileri ise kuş cıvıltısı arasında huzur buluyor. 
 

Yorumlar (0)