Paraşüt tutkunlarının uğrak noktası

Adrenalin tutkunlarının en gözde adreslerinden biri olan Tekirdağ'a bağlı Uçmakdere'de yamaç paraşütü tutkunları kış aylarında da gökyüzüyle buluşuyor.

SEYAHAT 25.12.2022, 21:49 26.12.2022, 16:48
Paraşüt tutkunlarının uğrak noktası

Ormanların ve denizin bütünleştiği Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi üzerinde yamaç paraşütü uçuşları kışın da gerçekleştiriliyor.

Rüzgarın şiddetine göre paraşüt tutkunları 250 veyahut 600 metrelik pistlerden uçuş gerçekleştirerek, Ganos Dağı ve Marmara Denizi'nin sunduğu güzellikleri yüksekten izleme olanağı buluyor.

Özellikle cumartesi ve pazar günleri megakent İstanbul ve yakın şehirlerden gelenler, Uçmakdere'de gökyüzüyle bir araya gelmenin keyfini çıkarıyor.



"Herkes burayı görmeli"

Paraşüt eğitmeni olan Kadir Aksoy, basın mensuplarına, Uçmakdere'nin dört mevsim paraşüt tutkunlarını misafir ettiğini dile getirdi.

Aralık ayının son günlerinde kentte çok güzel bir rüzgar olduğunu kaydeden Aksoy, "Kış mevsiminde paraşüt için en fazla tercih edilen yer burası diyebiliriz. İstanbul ve diğer şehirlerden pilotlar var. Güney yönünden esen rüzgarların havayı ısıtması ve rüzgarın şiddetinin çok uygun olması burayı çekici hale getiriyor." diye konuştu.

Paraşütle uçuş gerçekleştiren Mustafa Midil ise gökyüzünden orman ve denizin güzelliğini seyretmenin çok keyifli olduğunu ifade etti.

Yamaç paraşütünün bölgede dört mevsim yapılabilmesinin çok büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Midil, "Uçuş için harika bir gün. Kış mevsimi olmasına karşın rüzgar hızı ve sıcaklık çok iyi. İnsanlar tabiatın tadını çıkarıyor. Herkes burayı görmeli." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)