Ordu'da doğal oluşum: İlk bakışta hemen benzetiliyor

Ordu’nun sakin şehir unvanına sahip Perşembe ilçesinde bulunan ve doğal bir oluşum olan ‘Timsah Adası’nı ilk defa görenler şaşırıyor.

SEYAHAT 19.08.2021, 01:12 19.08.2021, 15:58
Ordu'da doğal oluşum: İlk bakışta hemen benzetiliyor

Ordu'ya bağlı Perşembe ilçesi, eşsiz güzellikleri ile doğa sevenlerin ilgisini çekiyor. Perşembe ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki Belicesu Mahallesi'nde bulunan 'Timsah Adası' ise yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrarken, görenler hem hayran kalıyor hem de şaşırtıyor. Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Envanteri'nde de bulunan adanın karayla birleştiği bölgedeki kumsal halk plajı olarak da kullanılırken, uzak ve yüksek bir açıdan bakıldığında suyun içerisindeki timsahı andıran ada görenleri hayrete düşürüyor.

“Bir noktadan timsaha benziyor”

Adanın timsaha benzeyen noktasında lokanta işleten Halis Keskin, “İnsanlar ilk olarak bir şeye benzetmeye çalışıyor. Ardından da kendi aralarında timsaha benzetiyorlar. Ciddi manada timsaha benzemesi insanların dikkatini çekiyor. Bir noktadan bakıldığında tam anlamıyla timsaha benziyor. Plaja inildiğinde ise normal bir ada şekline bürünüyor. Burası Karadeniz’in doğal güzellikleri arasında yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Yurttaşlar adanın timsahı andırdığını dile getirerek, burayı ilk defa görenlerin şaşırdığını belirttiler. Burayı ilk kez görenlerin doğal bir oluşum olduğuna inanmakta zorluk yaşadığını kaydeden bölge halkı, herkesin burayı gelip görmesi gerektiğinin altını çiziyor.



Yorumlar (0)