Biden'a kötü haber: Bir haftada yüzde 7'lik düşüş

ABD'de gerçekleştirilen kamuoyu yoklamaları, ABD Başkanı Joe Biden'a destek oranının ilk defa bu hafta yüzde 50'nin altına düştüğünü ortaya koydu.

DÜNYA 19.08.2021, 01:34 20.08.2021, 09:38
Biden'a kötü haber: Bir haftada yüzde 7'lik düşüş

ABD'li bir araştırma firmasının bu hafta yayımladığı anket neticelerine göre, Biden'ı destekleyenlerin oranı, başkanlığının başından bu yana ilk defa yüzde 50'nin altına gerileyerek yüzde 49,3 oldu.

Firmanın önceki anketlerinde bahse konu oran, mart ayı sonunda yüzde 55, temmuz ayı sonunda ise yüzde 52,6 olarak açıklanmıştı.

Haftalık anketlere göre ise geçtiğimiz hafta yüzde 53 olan Biden'a destek oranı, bir hafta içerisinde 7 puan kaybederek yüzde 46'ya kadar geriledi.

Düşüsün sebebi olarak COVID-19 ve Taliban öne çıkıyor

Araştırma firmaları, söz konusu düşüşün sebebi olarak COVID-19'un (yeni tip koronavirüs) Delta varyantı nedeni ile ülkedeki vaka sayılarının hızla yükselişe geçmesini ve ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin hemen ardından Taliban'ın başkent Kabil'i kontrolüne almasını işaret ediyor.

Haftalık ankette, Cumhuriyetçilerin yüzde 56'sı, Demokratların ise yüzde 73'ü Afganistan'da yaşananların ABD'nin ülkeden çekilmesi gerektiğinin işareti olarak değerlendirdi.

Biden'ın, Afganistan'da 'çok iyi bir iş çıkarttığını' düşünenlerin oranı ise yüzde 44 seviyesinde kaldı.

Yorumlar (0)