Neden Kıbrıs'ı tatil için tercih etmelisiniz ?

Antik zenginlikleri, kültürleri ve muhteşem kumsalları keşfetmek için Kıbrıs’a yaptığınız yolculuğunuz unutulmaz olacaktır.

SEYAHAT 10.12.2019, 14:00
Neden Kıbrıs'ı tatil için tercih etmelisiniz ?

Güney ve Kuzey arasındaki çizgiyi geçmek, yalnızca adanın karmaşık ve modern tarihini anlamanın yanı sıra iki Kıbrıs toplumunu da deneyimlemenizi sağlar. Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk toplumları, geleneksel aile hayatının hala güçlü rolü ile yemek kültürlerinin ve halk geleneklerinin birbirine karıştığı bir ülke yaratmıştır ve zengin tarihleri ile birbirlerini hala beslemektedirler. Nerede olursanız olun kesin bir şey var; doğal olarak sıcak kanlı Kıbrıslılar, misafirperverlikleri ile sizlere kucak açacaktır.

Güneşe batırılmış kumlar

Manzara ve Akdeniz iklimi, size günlerin nasıl geçtiğini unutturacak kadar büyüleyici. Güneşe batırılmış kumlar, Kıbrıs'ın en ünlü olduğu alanlardır ve burada herkese uygun plajlar da bulunmaktadır. Akla gelebilecek her su sporundan uçurtmaya ya da rüzgar sörfüne kadar her şey yapılabilmektedir. Ve o kadar maviden bıktıysanız üzüm bağlarını, kır çiçekleriyle kaplı çayırlarını ve vadilerini, yürüyüş, bisiklet ve birçok aktivite için bir sonraki destinasyonunuz olarak belirleyebilirsiniz.

 Akdeniz'in bütün tarihini keşfedebilirsiniz

Kıbrıslıların çok katmanlı geçmişi, bütün adaya yayılmış bir zenginlik sunuyor. Neolitik konutlar, Tunç Çağı ve Fenike mezarları, bir zamanların güçlü şehir krallıklarının kalıntıları, Roma mozaikleri, dağlık kaleler ve Bizans kiliseleri, ziyaret edebileceğiniz büyüleyici yapılardandır. Şehirleri gezerken Lusignan, Venedik ve Osmanlı dönemlerinden kalan korunmuş mimari mirasını da keşfedebilirsiniz. Kıbrıs, sizi kumsalda yüzmeye davet edebilir, ancak burada Akdeniz'in bütün tarihini canlı bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Türk, Yunan ve Orta Doğu mutfağının muhteşem uyumu

Meze, kendinizi yerel mutfağın akışına bırakmaya ve keyif dolu anlar yaşamaya (kremalı humustan kebaplara) giden lezzetli bir yoldur. Türk, Yunan ve Orta Doğu yemek kültürlerinden etkilenen Kıbrıs mutfağı, hellim, şeftali kebabı ve karnabahara sarılmış ızgara sosis dahil olmak üzere kendi mutfak yıldızlarından sadece birkaçıdır. Ve tatlıları da unutmamak gerekir. Badem, gül suyu ve antep fıstığı ile tatlandırılmış tatlılar, pirinç pudinglerinden muhteşem baklavalara kadar çeşitlilik gösterir.

Yorumlar (0)