Kampçıların Doğu Anadolu'daki gizli cenneti

Ağrı'ya bağlı Taşlıçay ilçesinde el değmemiş doğası ile her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen 2 bin 241 rakımda bulunan Balık Gölü, yazın kamp yapan ailelerin uğrak noktası oluyor.

SEYAHAT 14.07.2022, 22:19 16.07.2022, 10:07
Kampçıların Doğu Anadolu'daki gizli cenneti

Taşlıçay'a yaklaşık olarak 30 kilometre mesafedeki Sinek Yaylası civarında bulunan göl, kuş, balık türleri, adaları ve doğal güzellikleriyle kendinden söz ettiriyor.

Kışın altı ay boyunca yüzeyi buzla kaplı olan ve şubat ayında dalgıçların su altı dalışı gerçekleştirdiği Balık Gölü, sıcak geçen yaz mevsiminde piknik yapmak ve kentin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler tarafından ilgi görüyor.

Dört mevsim boyunca fotoğraf tutkunları tarafından ilgi gören ve yazın kamp yapmak isteyen yabancı ve yerli turistlerin uğrak noktası haline gelen göl, son dönemlerde düzenlenen kış ve yaz festivalleriyle çok daha bilinir bir hale geldi.

Serin havada çadır kurarak tekne gezintisine çıkan ziyaretçiler, hem türküler, şarkılar eşliğinde halay çekiyor hem de aileleriyle birlikte yüzmenin tadını çıkarıyor.

"2021'de 20 bini aşkın kişi festivale katılmıştı"

Kaymakam Adem Topaca, basın mensuplarına, gölün doğal güzellikleri ile misafirlerini ağırlamayı sürdürdüğünü ifade etti.

Herkesin Balık Gölü'nü görmesi gerektiğini kaydeden Topaca, şu ifadeleri kullandı:

"16-17 Temmuz'da 3'üncü defa yaz festivali yapacağız. Kentimizin bu güzelliğini tüm ülkeye tanıtmak ve yurttaşları burada misafir etmek istiyoruz. Kurban Bayramı tatili sebebiyle yoğunluk bir hayli çok. Ülkenin dört bir köşesinden gelen yurttaşlarımız burada bir güzel piknik yapıyor."

Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ise "Festivalde kano, flyboard, su oyunları, çocuk oyun etkinlikleri gibi pek çok etkinlik olacak. Yerel ve ulusal şarkıcılarımız sahne alacak. Geçtiğimiz sene 20 bini aşkın katılım olmuştu. Hafta sonu yapılacak olan festivale herkesi çağırıyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)