Kahramanmaraş’da bulunan Hançer Kanyonu turistlerin gözdesi oldu

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bulunan ve ünü Türkiye’yi de aşan Hançer Kanyonu, eşsiz güzelliği ve doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği destinasyonlardan biri haline geldi

SEYAHAT 03.10.2021, 17:57
Kahramanmaraş’da bulunan Hançer Kanyonu turistlerin gözdesi oldu

Turizm konusunda bünyesinde benzersiz güzellikler barındıran ve başta Tekir Yaylası, Çokran Şelalesi, Döngel Mağarası, Kumaşır Gölü, Savruk Mağarası, Gümüşkaya Mağarası, Büyük Kızılcık İçmesi gibi önemli doğal zenginliklere ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’ta bulunan Hançer Kanyonu gittikçe artan ziyaretçi kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki Kaleboynu Mahallesi'nde bulunan ve doğaseverlerin uğrak mekanı haline gelen kanyon üzerinde Tarihi Kaleboynu Kalesi ve Kaleboynu Manastırı ile Aybastı Kalesi de bulunuyor.

Sporcular için alternatif bir bölge

Bölgeyi ziyaret eden fotoğraf sanatçısı Mehmet Gören, Hançer Kanyonu'nun doğasını överek, "Ender bir güzellik olan 20 kilometre uzunluğundaki kanyonun derinliğinin, kimi yerlerde 350 metreye kadar ulaştığını gördük. Kanyonu çevreleyen sarp kayalar, girintili çıkıntılı su yolları ile kanyonun derinliklerinden akan Hançer Çayı da başta rafting olmak üzere birçok su sporu için de sporculara eşsiz alternatifler sunuyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)