İki mevsimin bir arada yaşandığı dünya harikası: Nemrut Krater Gölü

Bitlis'e bağlı olan Tatvan ilçesinde yer alan Nemrut Krater Gölü, doğu kısmında kış batı tarafında ise bahar mevsimiyle harika bir görsel sunuyor.

SEYAHAT 12.05.2022, 11:24 13.05.2022, 09:14
İki mevsimin bir arada yaşandığı dünya harikası: Nemrut Krater Gölü

En büyük göller içerisinde dünya çapında ikinci, Türkiye'de ise birinci olan Nemrut Krater Gölü, havasının yanı sıra güzelliğiyle de gözleri üzerine çekiyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) planlaması dahilinde "Mükemmeliyet Ödülü" verilen 2 bin 250 yükseklikteki Nemrut Krater Gölü, dört mevsimde de farklı bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Her sene yüzlerce yabancı ve yerli gezginin yoğun ilgi gösterdiği Nemrut Krater Gölü'nde baharın gelmesine nazaran iki mevsim aynı anda yaşanıyor. Kalderanın batısında bahar mevsimi yaşanırken, doğusunda ise hala kış havası görülüyor. Nemrut Krater Gölü, kış veya yaz fark etmeksizin her haliyle kendisine hayran edip, görsel bir şenlik sunuyor. Gölde aynı zamanlarda iki ayrı mevsimin birlikte yaşanması, gelen ziyaretçilere harika bir deneyim yaşatıyor.

Ziyarete gelenler iki mevsim yaşıyor

Kalderanın doğu kısmında karın yüksekliği metreleri görürken, güneş gören batı tarafında ise doğa canlanarak yeşilin tonları göze çarpıyor. Kalderayı gezmeye gelen kişiler, bir tarafta karda kayarak eğlenceli dakikalar yaşarken diğer yandan da bahar mevsiminin tadını çıkarıyor.

İçerisinde soğuk ve sıcak gölleri, buhar bacası, biyoçeşitliliği ve buz mağarası bulunmasından dolayı yabancı ve yerli gezginlerin yoğun ilgisini çeken Nemrut Gölü, barındırdığı doğal güzelliğiyle ise kendisine hayran ediyor. Kışı ayrı yazı farklı deneyimler yaşatan Nemrut Kalderası'nın oluşturduğu iki mevsim güzelliği ise havadan da çekildi.

“Güzelliklere şahit olmaya geldik”

Bahar aylarının ortalarına gelinmesine nazaran Nemrut Krater Gölü'nde bir kısımda kış bir tarafta da bahar mevsimine ait görüntülerin oluştuğunu belirten Hakan Okay, “En büyük göller arasında dünya üzerinde ikinci, Türkiye'de ise birinci konumda olan Nemrut Krater Gölünün olduğu şu anda tam zirve noktasındayız. Buranın şu andaki özelliği bahar aylarının ortalarını yaşamamıza nazaran bir kısmın kışı bir kısmında yazı yaşıyor olmasıdır. Nemrut’un farklı özellikleri arasında dünya üzerinde bulunan ikinci büyük krater gölü olarak bilinmesidir. Dünya güzelliği içerisinde yer alıyor. Bizlerde yaşanan bu güzelliğe şahit olmaya geldik. Hava azda olsa soğuk gibi fakat bu harika tabloyu ölümsüzleştirmeye uğraşıyoruz. Buraya gelerek yaşanan güzellikleri görmek için herkese çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Nemrut gölünün doğanın bir harikası olduğuna vurgu yapan Gamze Tunç “Şu anda Nemrut'un zirvesinde bulunuyoruz. Burası cidden doğa harikası bir bölge. Bir kısmı kış bir kısmı ise yaz. Harika bir görüntü var. Bizlerde bugün buraya ortaya çıkan tabloya şahit olamaya geldik. Çok mükemmel bir yer burası. Herkesin buraya gelerek bu güzelliklere şahit olmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)