Huzurlu ve keyifli vakitlerin adresi Büyükada

Adaların en büyüğü ve aynı zamanda İstanbul'un en uzak noktası olan Büyükada, tarihi iskelesi, büyük çarşısı ve ünlü balık restoranları ile ziyaretçilerini çok keyifli bir atmosferle ağırlıyor.

SEYAHAT 23.12.2019, 20:05
Huzurlu ve keyifli vakitlerin adresi Büyükada

İstanbul'un en büyüğü olan Büyükada, en çok ziyaret edilen yerlerden bir tanesidir. Mümkünse, ziyaretinizi hafta içi ayarlayın çünkü orada vakit geçirmek isteyen bir sürü ziyaretçi olacaktır. Yaz aylarında cumartesi ve pazar günleri feribotlar, sokaklar, restoranlar, kafeler— her yer oldukça kalabalık.

Feribottan indiğiniz anda hayran kalacaksınız

Kabataş'tan gelen feribot ya da Pendik'ten gelen hızlı katamaran, sizleri merkezindeki feribot iskelesine ulaştırıyor. Adaya yaklaşırken, şimdilerde daha modern yapılarla dolu olan eski Osmanlı-Viktorya dönemine ait evlere hayran kalacaksınız. Geç Osmanlı mimarisinin özelliklerini, fayanslarla süslenmiş kemerli cephesini ve vitray pencerelerini gösteren binalar, türünün en güzel örneklerinden biridir.

Pazar caddesi (Doğu) boyunca restoran ve dükkanın yanı sıra sahil boyunca deniz ürünleri restoranları da bulunmaktadır. Sağda ise birkaç kafe, park ve özel feribotlar ve yatlar için rıhtım bulunmaktadır.

Keyifli anlarla dolu bir yolculuk

Ana caddelerde şu anda bar veya otel olarak kullanılan konak evleri, Büyükada’nın sembolü haline gelen çiçek bahçeleriyle bezenmiştir.

İskele binasından ayrıldıktan sonra, ahşap konak evleri ve kiosklarla çevrili bir meydanda bulunan saat kulesine giden yolu takip edebilirsiniz. Buradan gideceğiniz yere bisiklet kiralayarak gidebilirsiniz.

Büyükada ve sevgi, birbirlerinden ayrı düşünülemez. Aşıklar tepesinde, şehirden kaçan ve el ele yürüyen birçok çift göreceksiniz.

Huzur ve eğlence bir arada

Birçok dikkat çekici özelliğiyle ada, oldukça gençleştirici ve bir yandan da huzur verici. Akşam vaktini adada geçirmeye karar verirseniz Büyükada'nın en güzel yerlerinden olan iskelede veya Dilburnu'nda gün batımını izleyebilirsiniz.

İstanbul'un şehir ışıkları açıkça görünür hale geliyor ve büyüleyici manzaralar, saatlerce izlenebilecek kadar güzel oluyor.

Bazı Bizans imparatorlarının ve imparatoriçelerinin sürgünde yaşadığı bilinmektedir. Büyükada'daki  Manastırı Aya İrini, Aya Yorgi Manastırı ve Yücetepe Kilisesi gibi tarihi yapılardan bazıları hala Ortodoks cemaati için önemini koruyor.

Temizliğiyle ünlü koylar sizleri bekliyor

Büyükada plajları, temizlik konusunda İstanbul'un en iyileri arasındadır. O zaman mavi ve tertemiz koylarında yüzmeden Büyükada’dan ayrılmak olmaz. Marmara Denizi'nin en temiz plajlarına sahip olan Büyükada'da denizin ve güneşin tadını çıkarmak kaçırılmaması gereken bir fırsattır.

Yorumlar (0)