Gözde kayak merkezi turistlerle dolup taştı!

Palandöken Kayak Merkezi'nin turistlerle dolup taştığı görüldü.

SEYAHAT 28.12.2020, 16:55
Gözde kayak merkezi turistlerle dolup taştı!

Palandöken Kayak Merkezi'ne bu sezon Moldova, Rusya ve Ukrayna ile çeşitli Avrupa ülkelerinden 700 civarında turist geldi. Söz konusu turistlerin, kayak ve snowboard yaparak, kızak kayarak eğlenceli vakit geçirdikleri fark edildi. 

TÜRSAB'dan Kürşat Özeken, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Palandöken Kayak Merkezi'ne seneler sonra yabancı turistlerin geldiğini ve bunun mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Özeken, yeni yılla birlikte Erzurum'a yaklaşık 3 bin yabancı turistin geleceğini belirterek, Türkiye'de birçok kayak merkezinin sezonu açtığını söyledi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde turistlere yamaç paraşütü ve insan sapanı gibi farkı etkinliklerin sunulduğunu aktaran Özeken, söz konusu kayak merkezini "kar düzeyi fazla olan tek yer" olarak nitelendirdi. 

Özeken, koronavirüs sebebiyle Avrupa pazarının kapalı olduğunu, bu nedenle Palandöken Kayak Merkezi'ne yönelik talebin artış gösterdiğini belirtti. 

Koronavirüs sebebiyle Palandöken Kayak Merkezi'nde yoğun önlem alındığını kaydeden Özeken, bütün otellerin "güvenli turizm sertifikasına" sahip olduğunu ve asansörlerde tek kullanımlık çubuğun kullanıldığını, bunun başka yerlerde bulunan çoğu otelde uygulanmadığını söyledi. 

Özeken, muhteşem tedbirler alındığına dikkat çekerek, tüm otellerin sertifikasyona sahip olduğunu ve kayak odalarında gerekli önlemlerin alındığını, söz konusu odalara en çok üç misafirin girmesine izin verildiğini belirtti. 

Normal şartlarda kayak odalarına 30-40 kişinin alındığını ancak koronavirüs sebebiyle bu odalara 3'er kişinin alındığını aktaran Özeken, daima izolasyon uygulandığını söyledi.

Özeken, otellerden bazılarının kayak odalarını günün sonunda kapattığını, dezenfeksiyon işlemlerini uyguladığını ve malzemeleri poşetlere koyup diğer gün söz konusu odaları yeniden açtığını ifade etti. 

Restoranlarda sosyal mesafe tedbirine riayet edildiğini aktaran Özeken, yemek için restorana aynı zamanda 300 turistin alınmadığını söyledi. Özeken, turistlerin restoranlara 30-50 kişilik gruplar halinde alındığını belirterek, yaz mevsiminde turistler için herhangi bir kısıtlama olmadığını, aynı şekilde Palandöken Kayak Merkezi'nde de sokağa çıkma kısıtlamasına yabancıların dâhil edilmemesine yönelik taleplerinin bulunduğunu aktardı. 

Özeken, bu konuda bakanlıklar ile görüşmelerde bulunduklarını ifade ederek, turistlerin koronavirüs testinin ardından Türkiye'ye girdiklerini hatırlattı.

Yorumlar (0)