Netflix’in yeni Türk dizisi “50 Metrekare” nin teaser ve tarih duyurusu yapıldı!

Netflix’in Türkiye orijinali olarak yayınlayacağı altıncı dizisi olan “50m2” den, mini bir teaser yayınlandı. Dizi, 27 Ocak 2021 tarihinde Netflix’te yayınlanacak!

KÜLTÜR-SANAT 28.12.2020, 17:08 04.01.2021, 11:21
Netflix’in yeni Türk dizisi “50 Metrekare” nin teaser ve tarih duyurusu yapıldı!

Netflix’in Türkiye orijinali olarak yayınladığı “Hakan Muhafız”, “Atiye”, “Rise of Empires: Ottoman”, “Aşk: 101” ve “Bir Başkadır” dizileri ile, “Yarına Tek Bilet” ve “9 Kere Leyla” filmlerin adından sıkça söz ettirmesi, yurt dışı izleyicisinin oldukça ilgisini çekmişti. Şimdi ise bu 5 yerli dizinin yanına, altıncı olarak “50 Metrekare” dizisi de yayına başlıyor.



Dizi hakkında ilk teaser, Netflix Türkiye’nin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. “50M2”, Ocak ayının sonuna doğru, yani 27 Ocak 2020’de Netflix’te yayına girecek. Dizinin yönetmenliğini, Ahmet Kural & Murat Cemcir ikilisi ile çektiği “İşler Güçler”, “Düğün Dernek” serisi, “Çalgı Çengi” serisi, “Kardeş Payı” ve “Baba Parası” gibi projelerin de yönetmenliğini üstlenen Selçuk Aydemir gerçekleştiriyor. 50 Metrekare’nin senaryosunu ise “Leyla ile Mecnun”, “Bana Masal Anlatma”, “Kara Bela” ve “Sen Kiminle Dans Ediyorsun” gibi projeleri de gerçekleştiren Burak Aksak kaleme aldı.

Gölge’nin kendini anlama hikayesi

Dizi, gizemli bir tetikçi olan Gölge'nin hikayesine odaklanıyor. Babası gibi gördüğü Servet'in ihanetine uğrayan Gölge, ilk defa geldiği bir mahallede bulur kendini. Terzi dükkanına sığınan Gölge’yi gören mahalle sakinleri, onun terzinin oğlu olduğunu düşünürler. Bu kimliğe bürünmeye karar veren Gölge, zaman geçtikçe gerçekte kim olduğunu anlayacaktır.

50 Metrekare’de başlıca rolleri Engin Öztürk ve Aybüke Pusat paylaşırken, dizide ayrıca Cengiz Bozkurt, Kürşat Alnıaçık, Tolga Tekin, Tuğçe Karabacak, Özgür Emre Yıldırım, Gaye Gürsel ve Tuncay Beyazıt da yer alıyor.

Yorumlar (0)