Göz kamaştırıcı tatil cenneti: Bodrum

Türkiye'nin en ünlü tatil beldelerinden olan Bodrum, adına şiirler ve şarkılar yazılmasını haklı çıkartacak bir zarafete sahiptir.

SEYAHAT 25.12.2019, 17:30 26.12.2019, 01:42
Göz kamaştırıcı tatil cenneti:  Bodrum


Her yaz bir milyondan fazla turist, plajlarına, butik otellerine, popüler restoranlara ve kulüplere akın etse de  Bodrum kasabası (antik Halikarnas) hiçbir zaman güzelliğini yitirmiyor. Kasaba,  kalesiyle, ışıltılı yat limanıyla, çiçek dolu kafeleri ve beyaz sıvalı arka sokaklarıyla esrarengiz bir zarafete sahiptir. Yaz mevsiminin en yoğun günlerinde bile kasabada hala huzuru bulabilirsiniz.

Şehir planlamacıları, 1920'lerin nüfus değişimi sırasında buraya taşınan Giritlilerden etkilenen Bodrum'un temel Ege karakterini korumaya çalıştılar. Bugün yasalar, binaların yüksekliğine bir sınır getiriyor ve parlak mavi kaplamalı beyaz badanalı evler, görenlere huzur veriyor. Kale ve şehrin etrafındaki antik kalıntılar da Bodrum'u diğer tatil beldelerine göre daha özel kılıyor.

Bodrum Müzesi

İki kata yayılmış bu küçük ama iyi planlamış müze, Bodrum'un denizcilik geçmişini incelikle hazırlanmış tekne modelleri ve geleneksel “Bodrum tipi” tekne yapımı hakkında bilgiler veriyor.  Bodrumlu yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı) hakkında da birçok şey bulabilirsiniz.

Bodrum Kalesi

Bu muhteşem sahil kalesi, 15. yüzyıla kadar uzanıyor. Ayrıca, dünyadaki türünün en önemlilerinden olan Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni de barındırıyor.

Yel değirmenleri

Bodrum'un en iyi manzarası için yedi eski yel değirmeninin bulunduğu yere doğru yani batıya doğru gitmelisiniz.

Bodrum Kapısı

Bunlar, muhtemelen M.Ö. 4. yüzyılda Kral Mausolus tarafından inşa edilen 7 km uzunluğundaki duvarlardan geriye kalan kapı kalıntılarıdır. İkiz kuleli kapının önünde, Büyük İskender'in askerlerinin çoğunun MÖ 334'te boğulduğu  hendek kalıntıları da vardır.

Plajları

Bodrum, dünyanın en iyi 2 denizinin kavşağında yani Ege ve Akdeniz'de 67 mavi bayraklı plaja ev sahipliği yapıyor. Mavi bayrak, Bodrum'u Türkiye'nin en büyük tatil yerlerinden biri haline getiren yalnızca en temiz sulara verilen bir onay damgasıdır. Bu muhteşem plajlarda güneşlenmek sonra da denize girip serinlemek istiyorsanız Bodrum tatilinizi şimdiden planlamalısınız.


 

Yorumlar (0)