Gökpınar Gölü, doğal sit alanı olarak kabul edildi!

Sivas’ a yaklaşık 147 kilometre uzaklıkta bulunan ve Gürün ilçesine bağlı Gökpınar Gölü, doğal oluşum akvaryumu haliyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Adeta bir nazar boncuğunu andıran renkleriyle 15 metrelik bir derinliğe sahip göl, ‘SİT nitelikli doğal koruma alanı’ olarak tescillendi.

SEYAHAT 04.04.2021, 12:10 05.04.2021, 09:26
Gökpınar Gölü, doğal sit alanı olarak kabul edildi!

Sivas il merkezine yaklaşık 147 kilometre uzaklıkta bulunan ve Gürün ilçesine ise 10 kilometrelik mesafede yer alan Gökpınar Gölü, renkleri ve doğal yapısıyla ziyaretçilerini mest ediyor.



Berrak suyuyla dibindeki tüm yapısı ve barındırdığı balıklar gözlemlenebilen bir doğal harika olan göl, turkuaz rengiyle 15 metrelik bir derinliğe sahip. Faunasıyla adeta ziyaretçilerinin ruhunu dinlendiren göl, dipten kaynaklarla besleniyor.


Doğal koruma alanı olarak tescillendi

Büyülü bir floraya sahip olan Gökpınar Gölü, özellikle su altı sporlarıyla uğraşan sporcuların ilgisini çekiyor. İrtifa dalışlarının yapıldığı eşsiz göl, dünyanın en berrak ve temiz suyuna sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Havadan görürlüğünde, özellikle yeşil ve turkuaz tonu renklerle adeta bir nazar boncuğunu andıran göl hakkında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından bir karar alındı.



Bakanlığın da onayıyla göle “Doğal SİT Nitelikli Doğal Koruma Alanı” kararı, resmi gazetede yayınlanmasıyla beraber tescillenmiş oldu. Karar 9 Mart tarihinde alınırken, göl hakkında "Doğal Sit- Kesin Korunacak Hassas Alan" tescili de yapılması içinde çalışmalar sürüyor.

Göl çevresinde birçok tesis bulunuyor

Renk ve doğal yapısı nedeniyle ‘Bozkır’ın nazar boncuğu’ lakabını alan büyülü göl, çevresinde birçok tesis de bulunduruyor. Piknik severler için yapılan alanların yanı sıra, restoran ve otelin de yer alması büyük dikkat çekiyor.



Voleybol, basketbol ve çim futbol sahalarıyla sporseverlerin de unutulmadığı gölde, sosyal aktivitelerin yanı sıra konaklama konusunda da imkan bulunuyor. Ayrıca Sivas Valiliği tarafından, göl çevresinde yürüyüş yolları ve bungalov evlerin de yapılmasına karar verildi.

Yorumlar (0)